Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van tikkeltje hysterisch naar warme en gezellige woonkamer

03 mei 2022 17:42 Aangepast: 06 mei 2022 12:52

Anja en Michel wonen pas sinds kort in hun nieuwbouwhuis in het Gelderse dorp Harfsen. Ze hebben een prachtige grote woonkamer, maar hoe ze deze moeten inrichten is nog een vraagteken. Daarom hebben ze de hulp ingeroepen van Patrick en Jasper.

Anja en Michel missen vooral nog verbinding tussen de woonkamer en keuken. Zij hebben dit zelf wel geprobeerd te doen met een – zoals ze zelf noemen – "hysterisch behangetje". Maar achteraf vonden ze dit toch iets té heftig. Ook heeft de woonkamer een hele lange muur waar het stel niets mee kan. Ze hopen met deze metamorfose dat het interieur meer warmte en gezelligheid uitstraalt. Kortom een flinke klus voor ons klusteam!

Oude situatie. Oude situatie.

U-vorm

Omdat het een grote kamer is in een u-vorm, is het lastig de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Jasper heeft daarom het zitgedeelte in één kleur geschilderd, zodat er knusse zithoek ontstaat. En die verbinding met de rest van de woonkamer? Daar zorgen Jasper en Patrick later voor! 

Vullen maar

In de woonkamer stond een grote hoekbank, maar aangezien deze in de hoek stond hielden ze nog heel veel 'loze' ruimte over. Jasper heeft daarom gekozen voor twee losse banken met een grote salontafel van riet, waardoor de ruimte goed benut wordt en een stuk gezelliger oogt. 

Ook heeft Patrick een grote hoekkast gemaakt die de woonkamer met de keuken verbindt. In deze kast zit een open haard wat ervoor zorgt dat deze ruimte knus, gezellig en sfeervol is.  

Verbinden

Om de zithoek niet helemaal af te sluiten van de rest van de woonkamer heeft Patrick een lang tv-meubel gemaakt. Dit meubel heeft zowel open vakken als deurtjes, waardoor er een speels effect ontstaat.

Om de tv-kast op te leuken heeft Jasper er verschillende accessoires opgezet, zoals vazen en kandelaren. Ook is er een 3D schilderij gemaakt van manden, door middel van een lijst op de wand. Dit zorgt weer voor verbinding met de woonkamer én geeft opnieuw die speelse touch. 

Kleurrijk

Omdat Anja en Michel dol zijn op kleur en gekkigheid heeft Jasper vrolijke, kleurrijke en gekke kussens op de bank gelegd. Hierdoor oogt het totaalplaatje nog steeds rustig en het blauw komt weer terug in de tegels van de keuken. Op die manier staan alle ruimtes met elkaar in verbinding. 

Ook is er een verticale ‘tuin’ gemaakt van terracottapotten met planten. Dit is een eyecatcher naast de bank en het groen in combinatie met de terracottakleur geven sfeer en warmte aan de woonkamer.

“De warmte en gezelligheid waar wij naar opzoek waren”

Anja en Michel komen ietwat gespannen hun nieuwe woonkamer binnen, maar zodra ze de kamer zien komt er een glimlach op hun gezicht. “De warmte komt echt naar je toe. Wat hebben ze dit goed gedaan”, zegt Anja. “Vooral die aansluiting van dit gedeelte naar de keuken, wauw”, antwoordt Michel daarop. Het stel is superblij met het eindresultaat. “Het heeft de warmte en gezelligheid waar wij naar op zoek waren”, aldus Anja.  

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items uit de metamorfose

Shop the look: de warme woonkamer van Anja en Michel

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore