Koken met Hugo!

Fish and chips met zelfgemaakte frieten én een salade met doperwten en radijs

05 mei 2022 17:46

Het is vandaag Bevrijdingsdag, dus om de Britten op symbolische wijze te bedanken maakt Hugo vandaag een typisch Brits gerecht: Fish & Chips met frieten en een frisse salade. We starten met de Fish & Chips. Daarna vind je het recept voor zelfgemaakte frieten én de salade met doperwten en radijs.

Fish & Chips

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gr. verse witvisfilets zonder vel
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml koud bier
  • 1 ei
  • zout en peper
  • bloem
  • olie voor het frituren
  • frieten (zie onderstaand recept)
  • dragonazijn

Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de olie – voldoende om de vis straks in te kunnen frituren – tot 180º C. Snijd intussen de vis in stukken of repen.

Stap 2: Klop een beslag van het zelfrijzend bakmeel, het bier en het ei. Breng dit goed op smaak met zout en peper.

Stap 3: Bestrooi de vis met zout en peper. Doe vervolgens de bloem in een diep bord en haal de vis eerst door de bloem en dan door het beslag.

Stap 4: Frituur de vis in porties in 4 tot 6 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 5: Serveer de vis met de zelfgemaakte frieten (zie onderstaand recept). Besprenkel de fish & chips lichtjes met dragonazijn en bestrooi ze met zout en peper. 

Miniatuurvoorbeeld
Ook lekker!

BORRELPLANK: Argentijnse vleesspiesen en polentafrieten

Frieten

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten (+ afkoelen)

Ingrediënten:

  • 1 kg iets kruimige aardappels
  • olie voor het frituren
  • zout

Extra benodigdheden: pan om in te kunnen frituren

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de frituurolie tot 150º C. Snijd intussen dikke frieten van de ongeschilde aardappels.

Stap 2: Bak de frieten in porties circa 5 minuten voor. Laat ze dan helemaal afkoelen.

Stap 3: Bak de frieten vlak voor het serveren op 180º C tot ze goudbruin zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Salade met doperwten en radijs

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr verse óf bevroren doperwten
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en peper
  • 1 bos radijzen
  • 100 gr. veldsla

Bereidingswijze:

Stap 1: Breng een pan met water aan de kook. Kook de doperwten in een paar minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Laat ze uitlekken.

Stap 2: Klop een dressing van de azijn en olie en breng deze op smaak met zout en peper.

Stap 3: Snijd de radijzen in kwartjes en maak de radijzen, doperwten en de sla aan met een dressing.

Eet smakelijk!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore