RTL Wonen

Zo verwijder je kurkumavlekken van je handen, kleding, aanrecht en servies

01 mei 2022 20:03

Kurkuma is tegenwoordig niet meer uit de keuken weg te denken. Maar hoe krijg je die sappen van de knalgele wortel van je handen, servies, aanrecht en kleding? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Gele vingers

Wanneer je kurkuma hebt gesneden bestaat er een grote kans dat je na afloop gele vingers hebt. Dit verwijder je gemakkelijk door allereerst je handen goed te wassen met zeep. Daarna meng je in een bakje wat water met twee eetlepels baking soda en een scheutje citroensap. Laat hierin je handen even weken en spoel ze daarna weer af met water. Je zult zien dat de vlekken zijn verdwenen! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roze handen na het snijden van bieten? Zo krijg je het ervan af

Kurkumavlekken op het aanrecht

Wanneer je met kurkuma in de weer gaat is de kans ook aanwezig dat het vlekken achterlaat op het aanrecht. Daarnaast blijft er vaak ook een gele aanslag achter in bakjes, kommetjes en maatbekers. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook weer schoon wordt? Dit doe je heel gemakkelijk door een pasta te maken van baking soda en water. Spreid dit vervolgens over de plek waar de kurkumavlek zit en laat het kort intrekken. Poets daarna de pasta weg en het is weer als nieuw!

Kurkumavlekken op textiel

Heb je een kurkumavlek op je favoriete kledingstuk? Geen reden tot paniek! Het is echter wel van belang dat je snel handelt, dus aan de slag. Je kunt het verwijderen met:

1. Baking soda

Maak een dik en vochtig papje van water en baking soda en boen dit met een tandenborstel op de vlek. Nu hoef je alleen nog je kledingstuk te wassen en het is weer schoon.

2. Witte azijn

Meng twee eetlepels witte azijn met een halve liter warm water en een eetlepel afwasmiddel. Dep dit vervolgens met een doek op de kurkumavlek. Daarna met een droge doek deppen. Herhaal dit totdat de vlek helemaal is verdwenen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore