RTL Wonen

Dit is het nadelige effect van mondwater met alcohol

08 mei 2022 20:03

Een flesje mondwater is in de meeste badkamers wel te vinden. Maar wist je dat alcohol in mondwater juist schadelijk kan zijn en zelfs voor een slechtere adem kan zorgen?

Wanneer je goed poetst, flost en ragers gebruikt heb je mondwater eigenlijk niet nodig. Toch zweren sommige mensen erbij. En zo gek is dat niet, want ze doden slechte bacteriën in de mond, het geeft een schoon en fris gevoel en daarbij bereikt het ook nog eens moeilijk bereikbare plekjes. Let alleen wel op of het geen alcohol bevat!

Doodt alle bacteriën

De alcohol in mondwater doodt niet alleen de slechte, maar ook de goede bacteriën in je mond. Dit kan er indirect weer voor zorgen dat je een slechte adem krijgt. Dat frisse gevoel dat je na het gebruiken van mondwater ervaart is dus helaas maar van korte duur... 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie & tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Droogt uit

Zoals de meeste mensen wel weten droogt alcohol je lichaam uit. Zo ook mondwater met alcohol erin. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder speeksel in je mond wordt geproduceerd. En laat speeksel nou net de natuurlijke beschermer zijn die je nodig hebt om de slechte bacteriën weg te spoelen. Daarnaast zorgt het ook nog eens dat tandplak zich minder snel kan ontwikkelen. Kortom het speeksel zorgt ervoor dat je geen slechte adem krijgt! 

Mondwater

Gebruik je liever wel mondwater (en dan natuurlijk zonder alcohol), let dan goed op wanneer je het gebruikt. Je leest hier wanneer je het spoelen beter even kunt overslaan.

Fotocredits:

Headerfoto: Inna Dodor

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore