Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Van sfeerloze tuin naar mediterraan paradijs

Maaike en Jeremy wonen in hun prachtige woning in Zaandam waar ze erg naar hun zin wonen. Maar met de tuin zijn ze nog niet helemaal tevreden. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar het lukt ze maar niet om het gezellig te maken. Tom schiet te hulp!

Op dit moment vinden Maaike en Jeremy de tuin nogal sfeerloos en grauw. De vrienden die regelmatig langskomen maken vooral de sfeer in de tuin, maar ze zouden graag willen dat de tuin zelf ook uitnodigend is.

Het stel heeft al een olijfboom in de tuin staan, dus voor Tom is het al duidelijk welke stijl ze graag zien: mediterraan! Tom en zijn klusteam mogen flink aan de bak, want er moet een hoop gebeuren. 

Bijzondere tegels

In het midden van de tuin is er een looppad gemaakt van bijzondere tegels. Ze lijken op hout, maar zijn eigenlijk van beton met een keramiek toplaag. Een stuk duurzamer, want dit materiaal kan niet vergaan zoals bij hout wel het geval zou zijn. 

Mediterrane borders

Het stel had eerder al een lange border gemaakt met daarin een prachtige olijfboom. Tom heeft nog een extra border gecreëerd en daar nog een olijfboom in geplant. Daarbij worden bij beide borders mediterrane planten en bloemen geplant, zodat het een mooi geheel wordt.

Tom heeft onder andere de Europese dwergpalm, palmlelie, oleander, kuiflavendel en salie geplant. Deze planten zijn niet alleen het hele jaar door groen, maar geven ook prachtige bloemen in het voorjaar en zomer en ruiken natuurlijk ook nog eens heerlijk.

Een knusse eethoek voor een groot gezelschap

Boven het eetgedeelte heeft Tom een prachtige pergola gemaakt die dezelfde uitstraling heeft als de overdekking. Daaronder komt een grote tafel van teakhout met daar omheen prachtige comfortabele stoelen waar ze de hele avond op kunnen genieten mét een groot gezelschap.

Als ondergrond is er gekozen voor lichtgrijs split. Dit zorgt voor eenheid en een gezellige en knusse uitstraling. Om de mediterrane sfeer er helemaal in terug te laten komen heeft Tom de Toscaanse jasmijn geplant. Deze klimplant zal de gehele pergola een prachtige groene uitstraling geven. Daarnaast geeft deze plant een heerlijke geur als deze in bloei staat. 

Knus en sfeervol

Onder de bestaande pergola stond al een loungeset, maar die paste niet meer in de stijl van de nieuwe tuin. Daarom heeft Tom hier een prachtige stoere loungeset geplaatst.

Het stel gaf in de aflevering al aan dat hun huis erg op een buurthuis lijkt. En met deze grote loungeset kunnen ze dit gewoon blijven voortzetten, maar dan zitten ze net even wat comfortabeler en gezelliger met elkaar. 

“Ik weet even niet wat ik moet zeggen”

Maaike en Jeremy zijn licht gespannen en zijn helemaal klaar voor de onthulling van hun nieuwe tuin! Wanneer ze binnenkomen zijn ze sprakeloos. “Ik weet even niet wat ik moet zeggen”, aldus Maaike. “Dit heb je goed gedaan hoor!”, zijn de woorden van Jeremy. Waarop Maaike zegt: “Echt heel vet!”.

Fotocredits

Sonja Velda

Shop
Shop hier alle items!
Shop The Look: het mediterrane paradijs
Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van