Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Van ongezellige ruimte tot sfeervolle slaapkamer mét werkplek

26 april 2022 17:43 Aangepast: 29 april 2022 16:41

Mike en Rosan zijn ontzettend tevreden met hun huis in Hoorn, behalve... met de slaapkamer. Het interieur past niet bij de smaak van het stel en ze vinden het lastig hier sfeer toe te voegen. Bovendien moet er ook nog een werkplek komen, maar wel gescheiden van de slaapruimte. Een leuke uitdaging voor Patrick en Roy.

In Hoorn zijn Patrick en Roy uitgenodigd om de slaapkamer van Mike en Rosan een grote metamorfose te geven. Het stel is niet tevreden met het interieur en ze missen er vooral sfeer. Daarnaast hebben ze in hun slaapkamer ook een werkplek zitten en vinden ze het lastig om het slaapgedeelte te scheiden van hun werkgedeelte. Ze hopen dat het team dit kan oplossen en er een sfeervolle slaapkamer van kan maken.

De oude situatie De oude situatie
De oude situatie De oude situatie

Kleur toevoegen

De kamer werd door Patrick en Roy bijna helemaal wit aangetroffen. Toch geeft het stel aan dat ze niet bang zijn voor kleur en dat laat Roy zich geen twee keer zeggen. Gebaseerd op het moodboard en geïnspireerd door de zonsondergang heeft Roy gekozen voor rode, oranje en roze tinten. Deze zorgen voor wat intimiteit en in de slaapkamer zal dat een fijn gevoel geven.

Patrick geeft een tip bij het schilderen: “We gaan verschillende kleuren toevoegen en wat daarbij belangrijk is, is dat je kleur herhaalt”. Zo creëer je eenheid en rust in een ruimte.

Op een van de muren van de inloopkast heeft Patrick gekozen voor een wat drukker behang. Dit geeft diepte aan de muur én in het behang worden ook weer kleuren herhaald die op de andere muren zitten.

Roomdivider

Om het werk- en slaapgedeelte van elkaar te scheiden heeft Patrick een mooie, grote roomdivider gemaakt. Dit zorgt ook weer voor extra opbergruimte en daar heeft niemand ooit genoeg van. In het onderstel zitten twee rolbakken en een kast. De bovenkant bestaat uit verschillende open vakjes. Voor de stevigheid heeft Patrick het bovenstel vastgeschroefd aan het plafond en het onderstel aan de muur. De gehele roomdivider is geschilderd in een kleur die goed past bij de rest van de kamer, namelijk een oranjeroze tint.

Werkplek

Voor in het werkgedeelte heeft Patrick een nieuw bureau gemaakt. Het bureau dat er al stond voelde namelijk wat klinisch en paste niet meer bij de kamer zoals hij geworden is. Daarom heeft Patrick ervoor gezorgd dat het nieuwe bureau goed bij de nieuwe kleuren past. Daarnaast zijn de hoeken rond gemaakt, waardoor het bureau een veel zachtere uitstraling krijgt en voor rust in de kamer zorgt. 

De laatste details

Mike en Rosan hadden in hun moodboard veel groen staan. Daarom heeft Roy met behulp van touw en gouden ringen verschillende unieke plantenhangers gemaakt voor in de slaapkamer. In de gehele kamer zijn dan ook planten neergezet en opgehangen. Vooral in het nieuwe zithoekje tegenover het slaapgedeelte van de kamer.

De gordijnen bij het grote raam heeft Roy vervangen voor een beige achtig linnen doek. Ook hebben de schuine ramen nieuwe gordijnen gekregen met een geleiderail zodat de gordijnen mooi blijven aansluiten op het schuine dak.

Daarnaast heeft Roy de lampen die al in de kamer stonden een hele nieuwe look gegeven. Hij heeft namelijk touw om de kap heen gewikkeld. Zo past de lamp beter bij de nieuwe sfeer én krijgt 'ie weer een frisse en nieuwe uitstraling.

Niet te herkennen

Met grote ogen stappen Mike en Rosan hun nieuwe slaapkamer binnen. Ze herkennen hun oude kamer niet meer terug. “Veel planten! Dat wilden we natuurlijk heel graag”, zegt Mike. Daarop reageert Rosan: “Ja, en het wordt echt allemaal benut nu.” Je kan dus wel stellen dat het stel hartstikke tevreden is met hun nieuwe slaap- en werkkamer. Wederom een geslaagde resultaat van Patrick en Roy.

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items!

Shop the look: de warme en gezellige slaapkamer

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore