Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Zo maak je zelf een pluktuin

22 april 2022 17:43

Hoe leuk zou het zijn als je je eigen bos bloemen kan plukken uit je eigen tuin?! Tom vertelt hoe jij dit kan doen door zelf een pluktuin aan te leggen.

Voorbereiding

Voordat je de bloemen gaat planten en zaaien moet je eerst bepalen waar je de pluktuin wil hebben. Het is belangrijk dat er veel zon staat, omdat dit ervoor zorgt dat de bloemen snel groeien en stevig zijn. Op de boerderij – waar Tom zijn pluktuin aanlegt – wordt de pluktuin drie bij drie meter, maar je kunt het zo groot maken als je zelf wilt.

Grond

Tom heeft na het afzetten van de pluktuin een pad gemaakt met houtsnippers en de grond daaromheen heeft hij onkruid- en wortelvrij gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de grond vruchtbaar is kun je het jaarlijks bemesten of er nieuwe aarde op leggen. Spit dan als laatste de grond, zodat het luchtig is.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Planten

Nu je weet waar de pluktuin komt en de grond is klaargemaakt kan het planten en zaaien beginnen. Welke bloemen jij hier graag in wilt hebben is helemaal aan jou. Je kan bijvoorbeeld dalia’s, gladiolen of violen planten. Plant dit door elkaar heen, zodat het een wilde tuin wordt.

Zaaien

Sommige bloemen kun je zelf zaaien. Dit doe je door een klein beetje potgrond in bijvoorbeeld een kruiwagen te strooien en daar alle zaadjes in te gooien en het vervolgens goed te mengen met de aarde. Verdeel daarna de aarde met de zaadjes door de tuin.

Nu alles gezaaid en geplant is, is het een kwestie van wachten. Over een paar maanden kun jij je eigen bloemenbos maken uit je eigen pluktuin. 

Fotocredits

Headerfoto: Annie Spratt - Unsplash

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore