Ga naar de inhoud
RTL Wonen

4 leuke paasactiviteiten voor het hele gezin

Aankomend weekend is het Pasen! Dit betekent dat we weer massaal gaan brunchen en gourmetten, maar natuurlijk ook eieren zoeken en andere spelletjes spelen. Op zoek naar leuke paasactiviteiten voor met hele gezin? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet!

Elk jaar wordt er weer volop eieren gezocht en beschilderd of paastakken versierd, maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten die je kan doen met de hele familie.  

1. Eierrace

Dit is een ouderwets, maar superleuk spel voor jong en oud. Verdeel de familie in twee groepen, zet een parcours uit en geef iedereen een lepel en hardgekookte (!) eieren. Vervolgens speel je de eierrace in estafettestijl en de groep die als eerste alle eieren veilig terugbrengt wint!

2. Hindernisbaan

Naast de eierrace kan je ook een hindernisbaan maken. Je zet een parcours uit in de achtertuin, op straat ­– mits dit veilig kan – of in de woonkamer en verkleed alle kinderen en misschien zelfs de volwassenen als paashaas. Je kunt allerlei soorten spelletjes hierin doen, zoals zaklopen, eieren op lepels, eieren gooien en vangen, spijkerpoepen en nog veel meer. Zolang het maar in paasthema is natuurlijk.

3. Eieren gooien

Eieren gooien is voor iedereen leuk, zelfs voor de kleintjes. Je hebt hier een mand en plastic eieren voor nodig. Allereerst versier je de mand in het paasthema en dan kan het spel beginnen. Teken een lijn waar iedereen achter moet staan en zet de mand dan hier iets vandaan. Vervolgens gooi je om de beurt het ei richting de mand en degene met de meeste eieren in de mand heeft gegooid heeft gewonnen!

Tip: Versier de mand samen met de kinderen.

4. Eiermemory

Eiermemory speel je door tien – of als je het iets moeilijker wil maken twintig – eieren hard te koken en ze allemaal anders te schilderen. Leg ze in het midden van de tafel en laat iedereen er een minuutje naar kijken. Doe dan een theedoek eroverheen en laat één iemand een ei weghalen. Dit mag verder niemand zien, want het is de bedoeling dat de rest raadt welk ei er ontbreekt. Het spel is afgelopen wanneer iemand het vijf keer het goed heeft geraden.

Met deze activiteiten wordt dit jaar het paasfeest een groot succes voor jong en oud!

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: