Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Oekraïense honing-mosterdkip, hartige wentelteefjes én koolsalade met walnoten

De eindredacteur van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven heeft een Oekraïens gezin in huis genomen. Zij hebben als dank onlangs zo lekker gekookt, dat hij vond dat Hugo dit gerecht in de aflevering moest maken. Op het menu staat vandaag dus: honing-mosterdkip, hartige wentelteefjes én een koolsalade. We starten met de kip. Verderop lees je wat je nodig hebt voor de wentelteefjes en de salade. Aan de slag!

Oekraïense honing-mosterdkip

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 40 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gr. kippendijfilets
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • zout en peper
  • neutrale olie
  • 1 ui
  • paar takken tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel honing
  • 400 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

Stap 1: Halveer de kippendijen. Meng de kip met de sojasaus en mosterd en breng het op smaak met zout en peper.

Stap 2: Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de kip rondom bruin. Pel vervolgens de ui en snijd deze in ringen.

Stap 3: Ris de tijm. Voeg de ui, laurier, tijmblaadjes en honing bij de kip en bak het even mee.

Stap 4: Blus het af met kippenbouillon en laat de kip in 20 tot 30 minuten gaar stoven.

Tip: kippendijfilets en kipfilets zijn meestal al mals. Die hoef je dus niet meer te marineren. Als je een oudere kip – of kipdelen – gebruikt, kun je de kip marineren om het vlees mals te maken. Dat het mals wordt, komt door het zuur van de mosterd.

Hartige wentelteefjes

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 15 minutem

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • zout en peper
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • roomboter voor bakken
  • 8 oudbakken boterhammen

Bereidingswijze:

Stap 1: Doe de eieren, melk, zout, peper, komijn en het gerookt paprikapoeder in een kom en klop de eieren los.

Stap 2: Verwarm een klontje boter in een koekenpan.

Stap 3: Wentel het brood door het melkmengsel en bak deze in de pan. Doe dit een paar minuten per kant tot de wentelteefjes goudbruin zijn.

Gevulde
Lees ook eens dit lekkere recept met kip!
Gevulde kip met zoete aardappel en spruitjes

Koolsalade met mayo-citroendressing en walnoten

  • Bijgerecht voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: circa 15 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 winterpeen
  • 1/3 witte kool
  • 1 bos radijzen
  • 1 groene appel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • 60 gr. walnoten
  • 1 bos bieslook

Extra benodigdheden: fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil en rasp de peen. Snijd vervolgens de kool ragfijn.

Stap 2: Snijd de radijzen in plakjes of kwarten en snijd de appel in stukjes. Snijd daarna de bieslook.

Stap 3: Meng de mayonaise met citroenrasp en -sap, zout en peper.

Stap 4: Schep de groenten, appel en de helft van de bieslook door de dressing.

Stap 5: Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Serveer de salade en bestrooi hem met walnoten en de bieslook.

Eet smakelijk!

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van