RTL Wonen

10 tips om efficiënt je koffer in te pakken

28 april 2022 10:27

Kom jij ook altijd ruimte te kort in je koffer als je op vakantie gaat? Je begint misschien met het voornemen om licht bepakt op reis te gaan, maar uiteindelijk lijkt die koffer steeds kleiner te worden. Wij geven 10 tips hoe je efficiënter je koffer inpakt, zodat je alles mee kan nemen op reis (en misschien ook nog iets mee terug naar huis).

1. Rollen maar

Rol je kleding op. Dit gaat niet alleen veel sneller, je bespaart er ook flink wat ruimte mee. Delicate kledingstukken of stukken die snel verkreukelen kan je wel het beste opvouwen.

2. Alle beha’s verzamelen

Je kan het beste de cups van je beha’s in elkaar stoppen. Je bespaart hier weer ruimte mee, maar ook zorg je ervoor dat je beha’s hun vorm behouden. Daarna kan je je ondergoed ook in de cups stoppen, zodat al het ondergoed bij elkaar ligt én alle lege ruimtes worden opgevuld. 

3. Schoenen

Naast de schoenen die je aan hebt wil je wellicht ook nog een extra paar meenemen. Toch blijft dit altijd een dingetje. Ze zijn vaak vies, zwaar en onhandig qua vorm. Kies vooraf kritisch welke schoenen je meeneemt en pak die in een zakje of zelfs in je badmuts.

4. Aantal bovenstukken

Je zal vaker een broek of rok opnieuw dragen dan bijvoorbeeld een shirt of blouse. Bij het inpakken is het daarom handig om je aan de volgende regel te houden: per broek of rok die je inpakt, neem je twee bovenstukken mee.

5. Indeling

Naast het efficiënt inpakken is de indeling van je koffer ook niet geheel onbelangrijk. Je pakt je koffer namelijk liggend in, maar wanneer de koffer op wieltjes staat zal er hier en daar wat verschuiven in je koffer. Doe de zwaardere spullen aan de kant van de wieltjes, hierdoor voorkom je dat kledingstukken er gekreukeld uit komen.

6. Toiletartikelen

Je kan ervoor kiezen om al je toiletartikelen bij elkaar in een toilettas te doen, maar doe er dan wel een zak om heen. Er kan namelijk zomaar een dop ergens vanaf vliegen of een barstje ontstaan en je hele koffer zit onder.

Wat je ook zou kunnen doen is je toiletartikelen verdelen in kleinere plastic zakjes, zoals diepvrieszakjes. Hierdoor verspreid je de toiletartikelen en hou je ruimte over.

7. Kabels opbergen

Wanneer je de kabels los in je koffer doet raken ze verstrikt in elkaar. Dit kan je makkelijk voorkomen door de kabels in een brillendoos of zakje op te bergen. Hetzelfde kun je ook doen met je sieraden.

8. Breekbaar

Breekbare spullen zoals bijvoorbeeld je parfumflesje kan je het beste in je sokken bewaren. Dit geeft net een beetje extra bescherming.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

9. Vuile was

Neem een lege zak mee voor je vuile was. Hierdoor komt je vuile wasgoed niet in contact met je schone kleding en wanneer je thuiskomt heb je al je vuile kleren al bij elkaar. Dit maakt het uitruimen van je koffer en wassen een stuk makkelijker.

10. Opvullen maar

Maak gebruik van elk leeg plekje wat te vinden is in je koffer. Denk aan je schoenen waar je bijvoorbeeld oordopjes in kan doen of kabels wanneer je geen brillendoosje hebt.

Met deze tips heb jij nooit meer problemen met het inpakken van je koffer. Fijne vakantie!

Fotocredit: 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore