Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Van grauwe plek naar knusse tuin met zitjes

Marwan liet zeven jaar geleden noodgedwongen alles achter in zijn vaderland Syrië en woont nu samen met zijn vriendin en hun kindje Emma in Roelofarendsveen. Ze hebben allebei een drukke baan en geen groene vingers, waardoor hun tuin erg grauw en ongezellig oogt. Tom gaat hier verandering in brengen!

Het gezin zou graag een strakke, groene en moderne tuin willen, waar ze niet te veel onderhoud aan hebben. Ook de kleine Emma moet hier lekker in kunnen spelen. Verder willen ze dat de tuin duurzaam is. Het is een flinke klus voor Tom en dus gaat hij gauw met het ontwerp aan de slag. 

Gezellig eetgedeelte

In de tuin zijn allereerst verschillende eilandjes gecreëerd, zodat het geheel straks knus en gezellig is. Op één van die eilandjes zet Tom een grote tafel van teakhout met bijpassende stoelen. Hier kunnen ze straks heerlijk eten of borrelen met familie en vrienden. 

De stoelen rondom de tafel zijn gekozen in de kleuren van de tuin, waardoor alles een mooi geheel vormt. Onder de eettafel liggen tegels in twee soorten grijstinten. Hierdoor komt er optisch meer diepte in de tuin en creëer je als het ware het gevoel van een tapijt.

Speelgras voor Emma

In het midden van de tuin is er nóg een (groen) eilandje gecreëerd voor de kleine Emma. Er is een gazon aangelegd met daarboven een pergola mét een schommel. Ze kan hier straks heerlijk spelen. 

Aan weerszijden van het grasveld staan twee verhoogde borders met diverse planten waarvan sommige het hele jaar door groen blijven. Zo is er onder andere een Sering geplant die niet alleen prachtige bloemen krijgt in het voorjaar, maar ook nog eens een heerlijke geur verspreidt. Ook de Rhododendron is het hele jaar door mooi groen en krijgt in de lente natuurlijk prachtig gekleurde bloemen. 

Duurzamere tuin

Het stel wilde graag dat de tuin duurzamer zou worden. Tom heeft dit onder andere waargemaakt door te werken met mooie, duurzame materialen en door oude tegels opnieuw te gebruiken. Zo zijn de vlonders gemaakt van Douglashout, een ongeschaafd houtsoort die lang mee gaat en mooi blijft.

Ook is er rekening gehouden met het weglopen van regenwater. Door de vlonders zo neer te leggen dat het water er af loopt, gaat dit heel vlot en soepel. De oude tegels uit de tuin zijn hierbij gebruikt als fundering.

Loungen in stijl 

Onder het afdakje is er een fijn hoekje gecreëerd. Hier staat een stoere loungeset waar Marwan en Lara Emma lekker door de tuin kunnen zien scharrelen. Ook is deze schaduwplek perfect om een boek te lezen of een dutje te doen.

Daarnaast is deze set groot genoeg om gezellig met vrienden en familie te kunnen zitten. 

“Dit is niet ons huis hoor”

Gespannen komt het stel de tuin binnen. Maar zodra ze het eindresultaat zien is de spanning weg. Hun eerste reactie is dan ook: 'Wauw! Dit is niet ons huis hoor'. Marwan en Lara hebben beiden een glimlach van oor tot oor als ze de hele tuin in zich opnemen. Ze vinden de tuin met de tuinsets prachtig én zijn ontzettend blij met het gazon waar Emma straks lekker op kan spelen.

Shop
Alle items shoppen? Klik hier!
Shop the look: de knusse tuin met zitjes

Fotografie:

Sonja Velda 

Dit is een artikel van