Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Van rommelhoek naar gezellige logeerkamer met opbergruimte

Mandy en Nikita wonen sinds kort in hun nieuwbouwhuis in Middenbeemster. Alle kamers hebben ze opgeknapt, maar de zolder wil nog niet echt lukken. Het stel zou er graag een logeerkamer én opbergruimte van willen maken, maar door het schuine dak weten ze niet goed hoe ze dit moeten doen. Daarom hebben ze de hulp ingeroepen van Patrick en onze nieuwe stylist Roy!

Kleurenpalet

In het hele huis is een stoere stijl te zien met hier en daar een beetje kleur. Het kleurenpalet dat Roy heeft gekozen zijn verschillende grijstinten voor het stoere effect met blauwe tinten. 

De zolder is nu wit en strak. Om meteen van deze saaie look af te komen gaat Patrick een muur behangen met een betonlook print en twee muren worden in een blauwe tint geverfd. Hierdoor krijgt de kamer meteen al een sfeervolle en stoere uitstraling. 

Logeerkamer

De zolder heeft door het schuine dak maar een beperkte ruimte. Patrick heeft daarom een opklapbed bedacht. Door het bed in te klappen wordt de te benutten ruimte weer een stuk groter. En als er iemand blijft slapen is het bed zo weer uitgeklapt. Het bed en de kast eromheen worden in een donkergrijze tint geverfd, zodat er een diepte ontstaat met het betonlook behang erachter.  

Pronkkast

Aan de overkant van het bed is er een pronkkast gemaakt van hetzelfde materiaal, met dezelfde blauwe kleur als de achterwand. Met de kast en de accessoires erin is de muur – die eerst nog ietwat kaal was – mooi opgebroken en ziet het er meteen gezelliger uit. 

Wow-effect

Mandy en Nikita wilden ook graag een televisie in de logeerkamer. Hiervoor heeft Roy het oude televisiemeubel opgeknapt met behulp van plakfolie met een chique marmerlook. Dit zorgt ervoor dat het helemaal in het vernieuwde interieur past. Om een wow-effect aan de kamer toe te voegen is het raamkozijn ook grijs geverfd. Dit zorgt niet alleen voor meer diepte in de ruimte, maar geeft ook veel meer sfeer. En als leuk detail in de ruimte heeft Roy een kledingrek gemaakt van een CV-buis en touw.

Opbergruimte

Het slaapgedeelte is een intiem plekje geworden met evengoed de stoere uitstraling waar Mandy en Nikita van houden. De blauwe tinten maken het geheel helemaal af. Op de zolder moest ook voldoende opbergruimte komen. Hiervoor heeft Patrick een opberghok gemaakt onder de schuine wand, met in het midden een open kast. Het is geverfd in een witte zijdeglans, wat voor een rustige uitstraling zorgt. 

Spelen met kleuren en materialen

Roy heeft verschillende tinten blauw en grijs gebruikt op de zolder, maar ook verschillende soorten materialen. Dit zorgt voor meer diepte en een luxere uitstraling. In de kasten zijn er verschillende accessoires toegevoegd en zelfs een kleine, subtiele knipoog naar de favoriete voetbalclub van het stel voor een persoonlijke touch. 

“Jeetjemina, echt wel een verandering!”

Mandy en Nikita kijken hun ogen uit wanneer ze hun vernieuwde zolder zien. “Zo dan, dit is wel even iets anders hé”, aldus Mandy. Waarop Nikita reageert: “Jeetjemina, echt wel een verandering!”. Ze zijn zelfs zo blij met het eindresultaat dat Mandy zegt dat ze zelf maar naar boven moeten verkassen en de logés beneden mogen slapen! 

 

Shop
Shop alle items hier!
Shop the look: gezellige logeerkamer met opbergruimte
Niks
Elke week nieuwe inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van