RTL Wonen

Gebruik jij je blikopener ook verkeerd?

07 september 2022 20:32

Steeds minder vaak hebben we een blikopener nodig, maar wanneer we die wel nodig hebben is het altijd weer gedoe hoe je die deksel zonder kleerscheuren eraf haalt. Wat blijkt nou, de meesten – zeg maar iedereen – gebruiken de blikopener verkeerd. Ja, echt!

Blikopener

De meeste mensen openen een blik door de blikopener verticaal langs de rand op het blik te klemmen. Toch is dit niet hoe een blikopener oorspronkelijk bedoeld is om te gebruiken… Er bestaat namelijk een manier waarop je het blik op een veiligere en schonere manier opent, zo laat TikTokker Julie Eigenmann je zien in een filmpje. 

Lifehack

Blijkbaar moet je de blikopener horizontaal op het blik zetten in plaats van aan de zijkant. Op deze manier draai je niet alleen het midden eruit, maar ook een randje van de zijkant. Hierdoor vormt er een soort van deksel die vastgeklemd blijft aan de blikopener, waardoor je je vingers dus niet bezeert als je deze van het blik afhaalt. 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Geen blikopener?

We snappen dat je nu alle blikken wil openen met een blikopener op de juiste manier. Maar mocht je een keer een blik hebben waar geen lipje (meer) op zit én je hebt geen blikopener in huis, dan krijg je 'm gelukkig ook nog op deze manier open.

Fotocredits:

Headerfoto: WendellandCarolyn

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore