Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Deze producten bewaar je waarschijnlijk verkeerd in de koelkast

We bewaren van alles in de koelkast: niet alleen zuivel en groenten, maar ook fruit en verse kruiden. Natuurlijk is het dan het makkelijkst om dit gewoon in de originele verpakking te bewaren, maar dat is helaas niet altijd even goed voor de producten. Het kan namelijk zomaar de houdbaarheid verkorten. Daarom zetten we op een rij hoe je bepaalde koelkastproducten het beste kunt verpakken en bewaren.

Champignons

Champignons zijn schimmels maar worden over het algemeen gezien als groenten. Dus je zou denken dat die in de groentelade moeten, toch? Klopt, maar alleen als deze zich niet direct tegen het vriesvak bevindt, wat dus vaak wel het geval is. Omdat champignons erg gevoelig zijn voor vocht kun je ze dus beter op een plank bewaren zo ver mogelijk bij het vriesvak vandaan. Om ze nog droger te houden kun je ze het beste in een papieren zak bewaren. Het papier neemt overtollig vocht op en houdt de champignons zo droog. Was om deze reden ook nooit je champignons als je ze daarna in de koelkast bewaart. Gebruik liever een papiertje of speciaal paddenstoelenborsteltje! 

Citroen

Veel mensen leggen een aangesneden citroen gewoon op een koelkastplank, met alleen een folietje of helemaal geen bescherming. Zo droogt de citroen echter erg snel uit. De beste manier om een citroen in de koelkast te bewaren is door 'm in een plastic zakje te doen. Zo behoudt de citroen veel meer van zijn vocht én het kan er zelfs voor zorgen dat de schil juist beter gaat smaken.

Kaas

Uiteraard blijft kaas het langst goed in de koelkast. Maar ondanks dat kaas niet van warme plekjes houdt, is de beste plek in de koelkast juist zo ver mogelijk bij het vriesvak vandaan. En gooi zeker de papieren verpakking van de kaas niet weg. Deze zorgt er namelijk juist voor dat de kaas niet snel gaat zweten, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. 

Munt

Als je verse munt in de winkel koopt, zit het vaak in zo’n plastic bakje dat je niet echt goed te sluiten is nadat je 'm hebt geopend. De munt droogt daardoor snel uit en is vaak al bruin voor je bij het laatste takje bent aangekomen. Om munt langer vers te houden, kun je de takjes het beste in een natte theedoek bewaren. De theedoek met daarin de munt stop je vervolgens in een plastic zak. De plastic zak zorgt ervoor dat de rest van de inhoud van je koelkast beschermd blijft tegen overtollig vocht.

Aardbeien

Net als champignons en kaas houden ook aardbeien niet van te veel vocht. De beste manier om aardbeien te bewaren is in een plastic bakje. Leg onderop en boven op een keukenpapiertje om zo het overtollige vocht weg te nemen. Laat de deksel van het bakje een beetje open staan en geniet wat langer van je aardbeien!

Eieren
En zo zit dat met Eieren
Eieren in de koelkast of erbuiten bewaren? Zo zit het!

Niet in de koelkast

Naast dat veel mensen hun producten verkeerd bewaren in de koelkast, zijn er ook een aantal groenten en fruitsoorten die vaak in de koelkast worden bewaard terwijl ze daar niet thuis horen. Lees hier welke producten dat zijn.

Fotocredits

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: