Huishouden

Oeps, zo vies is je gootsteenputje in werkelijkheid

12 maart 2022 19:34

De gootsteen schoonmaken is een klusje dat bijna dagelijks wordt gedaan. Iedereen wil immers een blinkend schone gootsteen. Allerlei soorten schoonmaakmiddelen worden gebruikt, maar er wordt vaak één ding vergeten tijdens het schoonmaken. Namelijk het putje. Enig idee hoe vies dat is? En hoe je dat goed schoonmaakt?

Viezer dan je denkt

Oogt jouw gootsteen blinkend schoon? Schijn bedriegt, zeker wanneer je niet regelmatig het gootsteenputje even loshaalt voor een goeie schoonmaakbeurt. Zo is in het onderstaande filmpje te zien dat TikTok-gebruiker @jusivince_cleaning de schroef van haar putje losdraait met een lepel en tot haar grote schrik iets aantreft dat je op het eerste oog niet zag. Daaronder is het namelijk nog nooit schoongemaakt, en dat is te zien ook. Er zijn vetresten, aangekoekte etensresten en nog veel ondefinieerbare prut. Wist jij dit? 

Putje schoonmaken

Voordat je naar je gootsteen rent om te kijken of jouw gootsteenputje ook zo vies is, vertellen wij je eerst hoe je dit het beste kunt schoonmaken. Vul een emmer of bak met heet water en doe hier een scheut bleek in. Laat hier het zeefje in weken, terwijl je verdergaat met de rest van het putje. Je hebt hiervoor nodig een oude tandenborstel, ontvetter, allesreiniger en bakingsoda.

Spuit het in met de ontvetter en laat dit een paar minuten intrekken. Wrijf vervolgens met de tandenborstel en de allesreiniger al het vuil eraf. Gooi de emmer waar het zeefje in zit leeg in de gootsteen. Maak het zeefje op dezelfde manier schoon als je met het putje hebt gedaan. Strooi er vervolgens twee eetlepels bakingsoda overheen en een glas heet water. Als laatste maak je de hele gootsteen weer schoon zoals je altijd doet en plaats het kapje weer terug. Je gootsteen is nu zowel van buiten als binnen spic en span! 

Je kan niet alles weten

De meeste mensen weten niet dat ze het gootsteenputje er ook uit kunnen halen en schoonmaken. Maar wist je dat er ook dingen zijn die sommige mensen juist té vaak schoonmaken. Lees hier welke dingen dat zijn.

Fotocredits:

Headerfoto: deepblue4you

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie en tips

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore