Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin Lekker Leven

Van gehorige zijkamer naar multifunctionele familieruimte

Een rommelkamer is iets wat de meeste mensen wel kennen. Eén kamer in het huis waar van alles wat gebeurt of bewaard wordt. Kinderen die er spelen en dingen die even uit het zicht moeten worden er neergezet. De kamer heeft hierdoor geen duidelijke functie. Derwent en Petra kennen dit probleem ook met hun zijkamer. Zij zouden graag willen dat de kamer een gezellige ruimte wordt die mooi aansluit bij de rest van het huis. Patrick en Jasper gaan ermee aan de slag.

Derwent en Petra wonen al enige tijd met veel plezier in hun fijne woning in Leeuwarden. Met het huis zijn ze erg tevreden, op één ruimte na: de zijkamer. Deze kamer was oorspronkelijk bedoeld om een gezellige ‘chillplek’ te worden voor het hele gezin, maar ze kregen het maar niet leuk ingericht. Nu heeft de kamer nog altijd geen functie en wordt hij gebruikt voor van alles en nog wat. Wanneer de kinderen er spelen is het ontzettend gehorig richting de woonkamer en het is er snel rommelig.

Naast gezelligheid in de kamer willen Derwent en Petra ook graag dat de kamer functioneel wordt ingericht en hopen ze dat er wat gedaan kan worden aan de akoestiek. Een leuke uitdaging voor Patrick en Jasper! 

Trendkleuren

De muren in de zijkamer waren erg kaal en een tikkie saai om naar te kijken. Om meteen van de kille sfeer af te komen heeft Jasper gekozen voor dé trendkleur van het moment: een lichte bruintint. Hierdoor krijgt de kamer direct een ontzettend warme uitstraling. En om het af te maken zijn er ronde en witte accenten toegevoegd aan de ruimte. 

Een unieke schuifdeur en handige werkplek

Patrick heeft weer aan alles gedacht bij deze metamorfose. Voor Petra heeft hij een hangend bureau gemaakt waar ze straks rustig haar werk kan doen. Dankzij de opklapbare werkbank functioneert het bureau ook als opbergkast. Het bureau is geschilderd in een trendy bruintint en heeft aan de bovenkant een ronde afwerking waardoor deze mooi matcht met de rest van de ruimte. 

Omdat er tussen de woonkamer en zijkamer nog geen deur zat zorgde dit voor extra veel gehorigheid richting de woonkamer. Patrick heeft hier iets heel handigs op bedacht: een schuifkast. Jawel, een schuifdeur én opbergkast in één. Ook deze grote kast is geschilderd in een bijpassende bruintint.

Verlichting

Goede verlichting in huis is onmisbaar, zéker in een woonkamer en chillruimte. Het is fijn om je omgeving goed te kunnen zien, maar verlichting zorgt ook voor sfeer en gezelligheid. Daarom heeft Patrick ervoor gekozen om met spotjes te werken die warm licht uitstralen. Hij heeft in het midden van het plafond een reeks spotjes opgehangen die verschillende kanten opgedraaid kunnen worden. Zo kunnen Derwent en Petra altijd blijven spelen met het licht in de zijkamer.

Details kunnen niet ontbreken

Tot slot zijn de puntjes op de i gezet en het nodige groen toegevoegd met behulp van donkerbruine bamboestokken in de vorm van hangende plantenbakjes. Deze heeft hij opgehangen aan het plafond langs de muur. Het groen van de planten springt er zo prachtig uit. 

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Jasper heeft zijn innerlijke kunstenaar opgeroepen en heeft een modern schilderij gemaakt in dezelfde bruintinten van de kamer. Het was even een kliederboel, maar het eindresultaat kan niet ontbreken in de trendy zijkamer.

Verder heeft Jasper een oud krukje opgeknapt met touw en heeft hij een gave bamboewand gemaakt voor tegen de muur. 

“Dit is precies wat we zochten!”

Derwent en Petra kijken hun ogen uit. “Wat geweldig! Ik ben er stil van”, zegt Petra. Waarop Derwent zegt: “dit hadden we nooit zelf kunnen bedenken”. Ze zijn ontzettend blij met hun nieuwe, multifunctionele familiekamer.

Shop
Shop hier alle items
Shop the look: de gezellige en multifunctionele familieruimte
Dit is een artikel van