Ga naar de inhoud
Huishouden

5 handige apps die jou helpen in het huishouden

Huishoudelijke taken zoals schoonmaken, boodschappen doen en afspraken onthouden moeten allemaal gebeuren naast het ‘normale’ leven. Iets waarbij heel wat mensen tijd te kort lijken te komen. Als iedereen in huis zou meewerken is het zo gedaan, maar in werkelijkheid gebeurt dit helaas niet altijd. Met de volgende vijf handige apps zorg je ervoor dat iedereen verantwoordelijk wordt voor het huishouden.

1. Sweepy

Bij veel mensen thuis gaat het vaak mis met het schoonmaken. Vaak is er één iemand het schoonmaken en opruimen vooral op zich neemt, geregeld met grote ergernis. Met de app Sweepy kun je een schoonmaakschema maken en daarin taken verdelen. Zo weet iedereen wat ze uiterlijk wanneer af moeten hebben. Je kunt ook prioriteiten geven aan taken die dringend moeten gebeuren. Bij elke taak die je afrondt verdien je punten. Wie aan het eind van de week het meeste heeft gedaan is de winnaar. Deze app zorgt dus gelijk voor een leuk spelelement en niemand ontkomt meer aan de klusjes.

2. Cozi

In een gezin heb je vaak te maken met veel verschillende activiteiten die allemaal op een ander tijdstip of dag plaatsvinden. Soms zijn het er zoveel dat je het niet meer kunt bijhouden. Met de app Cozi kun je een gedeelde agenda maken, zodat je nooit meer een afspraak vergeet. Daarnaast kun je in deze app zelfs boodschappenlijstje maken. Hierdoor kan het hele gezin producten toevoegen aan de lijst. Jij staat er dus nooit meer alleen voor met deze handige app!

3. StoCard

We hebben tegenwoordig overal pasjes voor om punten te sparen of voor kortingen. Maar elke keer als je spontaan naar een winkel gaat vergeet je weer precies die pas. Met de app StoCard heb je al je pasjes bij elkaar op je telefoon. Hierdoor loop jij nooit meer korting, tegoed of punten mis.

4. Afvalwijzer

We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat je te laat bent met het buitenzetten van de container. Maar dit is vanaf nu verleden tijd! De app Afvalwijzer laat namelijk precies zien wanneer je welke bak klaar moet zetten. Zelfs als er door feestdagen een andere ophaaldag is, laat deze app jou dat weten.

5. Online boodschappenapps

Na werk nog even snel naar de supermarkt is ook één van de grotere ergernissen van heel veel mensen. Je loopt eerst door een drukke supermarkt om vervolgens ook nog eens in de rij te moeten staan. Met de online boodschappenapps van de grotere supermarktketens worden deze boodschappen voor jou verzameld én bij jou thuis geleverd op een voor jou geschikt moment. 

Met al deze apps wordt het huishouden een makkie en sta je er nooit meer alleen voor! 

Fotocredits

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: