Ga naar de inhoud
RTL wonen

Zo zorg je ervoor dat een avocado sneller rijp wordt

Avocado’s hebben een gezonde reputatie. De meeste mensen smullen ervan in de vorm van guacamole, op een toast of gewoon los uit de schil. Maar avocado’s hebben ook de reputatie dat ze er erg lang over kunnen doen om rijp te worden. Lees hier hoe je het jezelf net iets makkelijker maakt.

In de fruitschaal

We zeiden het al. Soms doet die ‘eetrijpe’ avocado er wel heel lang over om daadwerkelijk eetrijp te zijn. Gelukkig is daar een hele simpele oplossing voor: leg je avocado in de fruitschaal bij de rest van het fruit. Door de gassen die de andere fruitsoorten uitstoten, wordt het rijpproces versneld. Zeker wanneer er ook een banaan in de fruitschaal ligt! 

Magnetron of oven

Er is nog een manier – of eigenlijk twee – waarop je heel snel je avocado rijp kunt krijgen, namelijk met behulp van de oven of magnetron. Dit is vooral handig als je hem diezelfde dag nog nodig hebt. Wikkel je avocado in aluminiumfolie en 'bak' hem circa 10 minuten op 200 graden in de oven.

Je kunt de avocado ook in huishoudfolie wikkelen en telkens 30 seconden in de magnetron doen tot hij zacht is. Houd wel in je achterhoofd dat deze twee methodes de smaak enigszins aantasten. Doe dit dus alleen als je de avocado gebruikt als bij-ingrediënt en 'm écht op dat moment nodig hebt.

Even bakken

Soms kan het lijken en voelen alsof een avocado al rijp is, maar wanneer je hem open snijdt, blijkt het tegendeel waar. Gooi hem dan in ieder geval niet weg. Je kunt je aangesneden avocado namelijk snel en makkelijk rijp krijgen door 'm even te bakken in een koekenpan. En dan nog een tip: met een eitje erbij, heb je gelijk een heerlijk en gezond ontbijt!

Overrijp

Helaas gebeurt het ook vaak dat de avocado ineens overrijp is. Leek hij eerst nog veel te hard, terwijl de avocado een dag later opeens bruin en zacht blijkt te zijn. Gooi ook deze avocado nog niet in de prullenbak, want hier lees je wat je allemaal kan doen met een overrijpe avocado.

Fotocredits:

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van