Metamorfose

Van praktische betonnen binnenplaats naar een tuin met veel groen en gezelligheid

03 maart 2022 17:45 Aangepast: 10 maart 2022 16:17

Tom gaat deze week aan de slag met de binnentuin van Saron, Maarten en de kids. Zij hebben een kleine patio die op dit moment vooral praktisch is ingericht. Oftewel: veel tegels en alleen een grote tafel waar het hele gezin aan kan zitten. Nu er een paar kinderen uit huis zijn is het tijd om de tuin eens flink onder handen te nemen. Alleen weet het gezin niet zo goed hoe. Gelukkig weet Tom hier wel raad mee!

De familie zou graag meer groen in de tuin willen en ze houden van een organische uitstraling. Wanneer ze buiten zijn willen ze niet meer in 'een betonnen bak' zitten, maar gezellig tussen het groen. Ze hebben al diverse dingen geprobeerd, zoals potten met planten en bloemen. Maar deze gaan elke keer kapot, doordat het te warm wordt in de binnentuin. Maarten geeft aan dat het klussen niet het probleem is, maar het toepassen van hun duizend-en-één ideeën in de kleine patio is waar ze op vastlopen. 

De eyecatcher van de tuin

Voor het ultieme wow-effect heeft Tom gekozen voor een ronde zithoek. Van de oude tegels uit de tuin heeft hij de basis gemaakt van een ronde bank, afgewerkt met mooie hardhouten planken. Dit wordt het centrale punt van de patio, met daaromheen lekker veel bloemen en planten. 

Looppad

Vanaf de achterdeur naar de poort heeft Tom een mooi looppad aangelegd van rechthoekige tegels met een beton/ natuursteen toplaag. Dit zorgt ervoor dat de tegels kras- en slijtvast zijn en hun mooie kleur behouden. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken. De tegels zijn in een organische vorm aangelegd, wat voor een speels effect zorgt. 

Het jungle effect

Omdat het gezin graag een groene tuin willen heeft Tom gekozen voor bomen en planten die het hele jaar door groen blijven. Zo is er gekozen voor drie Schijnhulsten. Deze bomen zijn meerstammig, waardoor er een kroon bovenaan komt en een open karakter krijgt. Voor een heerlijke geur in de tuin is er gekozen voor Eucalyptus. En om wat meer schaduw in de tuin te creëren zijn er drie vingerplanten geplaatst. Deze planten worden namelijk zomaar twee tot drie meter hoog en zorgen in de zomer dus voor lekker veel verkoeling.   

 

Verder is de border ook opgevuld met wat kleinere plantjes én een waterschaal, aangezien de familie graag bezig is met biodiversiteit. Op zo’n schaal komen beestjes, insecten en vogels af om uit te drinken of verkoeling te zoeken. 

Natuurlijk uitstraling

In het midden van de ronde bank komt er fijn grind. Er is gekozen voor champagnekleurige steentjes, zodat het een natuurlijke uitstraling krijgt. Grind ziet er niet alleen stijlvol uit, maar zorgt er ook voor dat regenwater makkelijk weg kan lopen.

In het midden van de cirkel is een grote ronde tafel geplaatst, waar de familie met veel mensen lekker aan kan eten of borrelen.

“Nou dit is echt heel groen, hé jongens!”

De familie heeft gezonde spanning wanneer ze hun nieuwe tuin eindelijk mogen bewonderen. Maar zodra ze het eindresultaat zien is dat direct verdwenen. “Wauw! Dit is echt heel groen, hé jongens!”, zegt Saron. Het is Tom gelukt om er een gezellige en groene tuin van te maken waar de familie lang van zal genieten. 

Miniatuurvoorbeeld
Shop hier alle items

Shop the look: de tuin met veel groen en gezelligheid

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore