Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 13 | 2 maart 2022

Hugo verrast ons vandaag met een perfect weekendgerecht: trendy pancake art met een heerlijke jaren ’80 sorbet. Tom neemt een Brabantse binnentuin onder handen en maakt van de kale, stenen tegelplaats een prachtig plaatje. We nemen een kijkje in het verbouwde Amsterdamse grachtenpand van Maaike en haar man. Ook zien we hoe je van oud servies vintage kandelaren kan maken én vertelt dierenarts Piet je van alles over duiven.

Koken met Hugo: Zo maak je pancake art mét een heerlijke ijscoupe

Hugo duikt gewoon alvast even in de weekendsferen en maakt bijzondere pannenkoeken met een kunstwerk erin: pancake art. Daarbij maakt hij een prachtige, hysterische jaren ’80 ijscoupe. Wil jij je partner, gezin of jezelf aankomend weekend lekker verrassen? Bekijk hier het recept!

Van stenen bak tot prachtplaatje (1/2)

Maarten en Saron hebben een huis met een kleine binnentuin die ze in eerste instantie praktisch hadden ingericht vanwege het grote gezin. Nu de oudste kinderen het huis uit zijn, zouden ze graag meer natuurgevoel en gezelligheid in de tuin willen. Tom maakt vast een begin aan de patio metamorfose.

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Binnenkijken bij…

Maaike en haar man wonen in een oud grachtenpand uit circa 1882 in Amsterdam. Samen hebben ze er een jaar aan gewerkt om het helemaal naar eigen zin te maken. Ze hadden één grote wens, namelijk: een grote glazen pui naar de tuin toe. Dat is ze gelukt. En hoe! In de aflevering laat Maaike zien hoe hun huis eruitziet na de grote verbouwing en legt ze uit waarom ze bepaalde keuzes gemaakt hebben. Bekijk het fragment hier terug!

Upcyclen

Van iets ouds iets nieuws maken. Floortje doet bijna niet meer anders. Van wijnglazen tot schoteltjes en van ijsbekers tot kommetjes. Ze laat je zien hoe je er prachtige kandelaars van kan maken. En niet alleen voor dinerkaarsen, maar ook voor waxinelichtjes of zelfs voor een klein bosje bloemen. Bekijk het fragment hier terug

Dierenarts Piet en sierduiven Piet en Hugo

Piet bracht vandaag de twee prachtige duiven Piet en Hugo mee naar de studio. Hij vertelt over de voorvader van de sport-, stads- en sierduiven: de rotsduif. Ook geeft hij advies over het verzorgen van de duiven. Hugo en Piet (de duiven dus) hebben gelukkig al een fijn onderkomen, maar er zijn ook andere vogels te adopteren. Wil jij zo’n leuk beestje een goed thuis bieden en alle nodige informatie op een rijtje hebben? Dan moet je hier zijn! 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 4, aflevering 13

Dit is een artikel van