Hugo maakt vandaag een perfect gerecht om te maken met je (klein)kinderen. Namelijk pannenkoeken met een twist én een ouderwetse ijscoupe. Het pannenkoekenbeslag krijgt verschillende vrolijke kleurtjes, zodat je kunt tekenen met het beslag. Oftewel pancake art. Daarnaast wordt er een hysterische ijscoupe gemaakt.
Pancake art
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Ingrediënten:
- 500 gr. bloem
- 1 liter melk
- 3-4 eieren
- snuf zout
- (natuurlijke) voedingskleurstoffen om het beslag te kleuren, bijvoorbeeld: pandanpasta, kurkuma, bietenpoeder
- roomboter om in te bakken
Extra benodigdheden:
- 4 spuitflesjes
Sorbet ijscoupe
- Nagerecht 4 personen
- Bereidingstijd: circa 5 minuten
Ingrediënten:
Yoghurtijs
- 500 gr. bevroren aardbeien
- 250 ml volle yoghurt
- 100 g poedersuiker
Vruchtensaus
- 250 gr. (bevroren) rood fruit
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels poedersuiker
Om het op te leuken
- Vers fruit zoals: banaan, mandarijn, ananas, mango
- Geklopte slagroom
- Wafeltjes of andere koek
- Fruithagel of discospikkels
- Waaiertjes of parapluutjes
Extra benodigdheden:
- keukenmachine
- staafmixer
Pancake art
Stap 1: Doe de eieren samen met een goeie scheut melk en het zout in de kom. Roer dit even kort door elkaar en doe hier een deel van de bloem bij. Wanneer de bloem is opgenomen leng je het aan met de melk en dan weer een beetje bloem totdat beide er helemaal door heen zitten en het een glad beslag is geworden.
Tip: is er een stukje eierschaal in je beslag terechtgekomen? Dan kun je dit er met de schaal makkelijk uit vissen.
Stap 3: Verdeel het beslag over 4 kommen en kleur het met de gewenste kleurstof en doe het in de spuitflesjes.
Stap 4: Verhit een koekenpan met roomboter en zet het vuur zacht, zodat je rustig je pannenkoek kan tekenen. Wanneer de pannenkoek is getekend, zet je het vuur weer hoog en bak de pannenkoek gaar.
Sorbet ijscoupe
Stap 1: Pureer de aardbeien met de yoghurt en de poedersuiker. Doe de aardbeienyoghurt in de vriezer, zodat het bevriest.
Stap 2: Kook in een steelpan het rode fruit met de sinaasappelsap en de poedersuiker. Pureer de saus en laat het afkoelen.

Stap 3: Maak het fruit schoon en snijd het in blokjes.
Stap 4: Doe het yoghurtijs in de coupes samen met de vruchtensaus en het fruit. Spuit er een goeie toef slagroom op en versier het met bijvoorbeeld discospikkels, koekkruimels en een parapluutje.