Hugo kookt: Chinese bami met kippendij én snelle custardtaartjes

Vanavond maakt Hugo er een Chinese avond van. Froukje vraagt al seizoenen lang om bami, en vanavond is het dan eindelijk zo ver! Hugo gaat een heerlijke échte Chinese bami maken met kippendij. Daarnaast maakt hij als toetje snelle custardtaartjes. Kortom dit wil je proeven!
Chinese bami met kip – Chow Mein
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 250 gr. eiermie
- 6 cm gember
- 3 tenen knoflook
- 1 bos lente-uien
- ½ spitskool
- 300 gr. kippendijfilet
- 1 ei
- 1 eetlepel maiszetmeel
- 3 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels ketjap manis
- 200 gr. taugé
- Chinese sambal voor erbij
Extra benodigdheden:
- wok
- rasp
Snelle Chinese custardtaartjes
Dessert 10 taartjes.
Bereidingstijd: circa 10 minuten + oventijd 20 minuten.
Ingrediënten:
- Roomboter voor invetten
- 5 eidooiers
- 80 gr. kristalsuiker
- 125 ml slagroom
- 125 ml melk
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 pak roomboterbladerdeeg (diepvries)
Extra benodigdheden:
- muffinvorm met 12 vormpjes en een inhoud van 75 ml
- uitsteekring van 10 cm doorsnee

Chinese bami met kip – Chow Mein
Stap 1: Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eiermie gaar in circa 4 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren, zodat de noedels loskomen van elkaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Stap 2: Schil en rasp de gember en pel en snijd de knoflooktenen. Snijd daarna de spitskool in reepjes, kip in blokjes en lente-uien in stukjes van 3 cm en houd wat van het groen van de lente-ui apart.

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Stap 3: Doe de kip, ei, maiszetmeel, een eetlepel sesamolie in een kom en kruid het met zout en peper. Meng dit door elkaar.

Stap 4: Verhit een wokpan op hoog vuur en doe er een scheut sesamolie in. Wanneer het warm is voeg je de kip toe en bak het circa 2 minuten. Daarna doe je de knoflook en gember erin. Na 1 minuut voeg je de spitskool en lente-ui erbij en dan bak je het nog eens 2 minuten. Snijd ondertussen het overgebleven groen van de lente-ui in dunne, schuine ringetjes.

Stap 5: Voeg de noedels toe aan de wok samen met de ketjap, sojasaus en taugé en roerbak het 1 tot 2 minuten totdat alles warm en gemengd is.

Stap 6: Schep de bami op de borden en bestrooi het met de overige lente-ui.

Snelle Chinese custardtaartjes
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet daarna de muffinvorm in.
Stap 2: Meng de eierdooiers, suiker, slagroom, melk en vanille-extract met een garde.

Stap 3: Steek 10 rondjes uit de bladerdeeglapjes en leg de deeglapjes in de vorm.

Stap 4: Schenk de custard in de bakjes en bak de taartjes 18-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Let op: schenk ze niet te vol, want het deeg eromheen gaat nog iets rijzen.

Stap 5: Laat circa 5 minuten afkoelen en haal de taartjes dan uit de vorm en serveer het op een bordje
Eet smakelijk!
