Ga naar de inhoud
Metamorfose

Van onsamenhangende ruimtes tot warm en gezellig geheel

Monique en Auke wonen samen met hun drie kinderen in Duiven. Hun woonkamer is ietwat onhandig ingedeeld en voelt daardoor als een onsamenhangend geheel. De eethoek is vrij krap en niet echt uitnodigend voor gasten, aangezien er niet meer dan vijf mensen aan tafel kunnen. Daarnaast hebben ze in hun woonkamer een nisje waar ze hun thuiswerkplek van hebben gemaakt. Aan Patrick en Lieke de taak om deze twee plekken tot één gezellig geheel te vormen.

De nis en de eetkamer zijn – zoals je hieronder ziet – twee aparte ruimtes, waardoor de ruimte samenhang mist. En dat is nou precies wat ze graag willen: gezellig bij elkaar zitten. Zowel in de eethoek als in de (nog niet zo knusse) nis. Daarom hebben Patrick en Lieke een plan bedacht om die twee hoeken bij elkaar te betrekken.

Eén geheel maken

Monique en Auke zijn erg benieuwd wat het klusteam van hun eetkamer en werkplek gaan maken. Het maakt hen niet uit wat voor kleuren er gebruikt worden, zolang het maar gezelligheid uitstraalt.

Lieke heeft een aantal mooie basiskleuren uitgezocht. Namelijk blauw, zand, grijs en zwart. Door deze kleuren te betrekken in beide ruimtes zorg je ervoor dat het een geheel wordt en rust uitstraalt. Zwart zal echter voor het stoere knal-effect zorgen, met name in het meubel dat de nis en eetkamer met elkaar zal verbinden. 

Buitenhoekkast 

In de nis is er gekozen voor een mooi behang in lichte blauwtinten. Dit maakt de ruimte direct al een stuk sfeervoller. Om de twee kamers straks met elkaar te verbinden heeft Patrick een buitenhoekkast gemaakt, met aan weerskanten een bank. De kast en banken zijn zwart gelakt, zodat de eikenhouten planken eruit springen en het meubel een echte eyecatcher wordt. 

Lieke heeft stoere, antracietgrijze kussens voor op de banken gemaakt. De kussens in de rug heeft ze opgehangen aan de muur met leren bandjes, voor een speels effect. 

Shop
Shop alle items hier!
Shop the look: de frisse woonkamer van Monique en Auke

Fijne werkplek

Voor de werkplek in de nis heeft Patrick een mooi bureau gemaakt met aan de zijkant een handig kastje mét letterbak. Ook het kastje kreeg een diepzwarte kleur om opnieuw eenheid te creëeren met de rest van het interieur. Alleen het bureaublad is gemaakt van hetzelfde eikenhout als de planken van de hoekkast. Ook dit zorgt weer voor de samenhang tussen het bureau, kast en de banken.

Sfeer en gezelligheid

Om de puntjes op de i te zetten zorgt maakt Lieke de kamer af met bijpassende accessoires en meubels. Bij het bureau heeft ze bijvoorbeeld gekozen voor een eetkamerstoel in plaats van een bureaustoel, om zo verbinding te maken met de eethoek. Ook heeft ze voor een persoonlijke touch gezorgd door familiefoto's aan de muur te hangen op stoere, houten planken.

De woonkamer heeft veel groene details gekregen, wat perfect samengaat met de rest van het kleurenpallet. Het blauw komt niet alleen terug in de stoelen en het behang, maar ook in de sierkussens, het servies en de vazen. Alles bij elkaar straalt het bovenal warmte, sfeer en gezelligheid uit.

Patrick heeft van het overgebleven eikenhout een tabletsteun gemaakt voor in de zithoek in de nis, zodat die perfect in het geheel past.

“Flabbergasted!”

Vlak voor de onthulling zijn Monique en Auke een tikkeltje gespannen. Maar ze hebben er vooral heel veel zin in. Hun eerste reactie bij binnenkomst? ‘Wauw!' en ‘fantastisch’. De kleuren vallen hen meteen op en het is precies wat zij voor ogen hadden. De hele styling hadden ze zelf nooit zo bedacht, maar precies wat ze wilden. “Wij zijn flabbergasted! Gaaf hoe jullie nieuwe dingen hebben gecreëerd met nieuwe en bestaande dingen. En die kleuren, zo mooi!”, aldus Auke.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van