Ga naar de inhoud
Shop The Look

Shop the look: de oosterse kantoortuin van Ferry en Sandra

Ferry en Sandra wilden dolgraag hun thuiswerkplek doortrekken naar het balkon, zodat ze met mooi weer lekker buiten kunnen werken. Ook is dit een ideale plek om even rustig werktelefoontjes te plegen, zodat de ander ongestoord door kan werken. Tom en zijn klusteam maken er een heerlijke kantoortuin van mét oosters sfeertje!

Als basis heeft het balkon een houtlook vlonder gekregen. Dit zorgt direct al voor een mooie, natuurlijke uitstraling. De vlonder is gemaakt van composiet, wat een stuk duurzamer en onderhoudsvriendelijker is dan hout. 

Maar de ultieme blikvanger is toch wel de mooie pergola van douglashouten balken, afgewerkt met een zwarte beits voor dat extra oosterse sfeertje. Daarnaast maakte Tom ook twee strakke plantenbakken, met onder andere Nieuw Zeelands vlas (Phormium tenax). 

Om voor genoeg privacy te zorgen is er gekozen voor een bamboescherm aan beide zijkanten van het balkon. Ook heeft Tom een fijne relaxplek gecreëerd door een zelfgemaakt houten bankje. En om helemaal zen te worden kan een mooi boeddhabeeldje natuurlijk ook niet ontbreken. 

Om prettig te kunnen werken is er naast het relaxbankje ook gekozen voor een hoge tafel met bijpassende barkrukken. Tot slot prijkt er ook nog een mooie Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) in de zelfgemaakte plantenbak van Tom. Zo ervaart het hardwerkende stel het hele jaar door een heerlijk vakantiegevoel op hun eigen balkon! 

Van
Alles over de metamorfose
Van kaal balkon tot oosterse kantoortuin
Dit is een artikel van