Ga naar de inhoud
Metamorfose

Van kaal balkon tot oosterse kantoortuin

Ferry en Sandra werken net zoals veel mensen op dit moment vanuit huis. Op de eerste verdieping van hun huis in Rotterdam hebben ze een fijne werkplek, mét aangrenzend balkon. Graag zouden ze hun balkon ook willen betrekken bij de werkplek. Waarom? Zo kan de één makkelijk even weglopen tijdens een call, terwijl de ander ongestoord door kan werken.

En zoals je ziet, nodigt het balkon in deze toestand nog niet echt uit om daar te werken of telefoontjes te plegen… Tijd om de handen uit de mouwen te steken dus!

Oosterse sferen

Ferry en Sandra reizen graag de hele wereld over en woonden zelfs een jaar in Shanghai. Daar is dan ook hun liefde voor oosterse sferen ontstaan die ze thuis volop toepassen. Zowel in hun interieur als in hun tuin is dat al mooi tot hun recht gekomen, maar hun balkon is nog een kale bedoening. Maar niet voor lang, want Tom en zijn klusteam gaan het balkon een make-over geven.

Het kantoor wordt letterlijk doorgetrokken naar buiten, zodat er met mooi weer ook lekker buiten gewerkt kan worden én zodat hier de nodige belletjes gepleegd kunnen worden. En je raadt het al… ook het balkon krijgt een oosters sfeertje.

Natuurlijke uitstraling

Als basis heeft het balkon een houtlook vlonder gekregen. Dit zorgt direct al voor een mooie, natuurlijke uitstraling. De vlonder is gemaakt van composiet, wat een stuk duurzamer is dan hout, aangezien het niet kan rotten. Bovendien is het erg onderhoudsvriendelijk én krijg je geen splinters in je blote voeten. Wel zo fijn!

Ook heeft Tom een mooie pergola gemaakt van douglashouten balken. Voor de afwerking is hier voor een zwarte beits gekozen om de oosterse sfeer extra te benadrukken. Daarnaast zorgt de pergola ervoor dat het dakterras optisch een stuk groter lijkt.

Om een beetje privacy te creëren en afleiding te beperken (en dus de concentratie te verhogen) is er gekozen voor een bamboescherm aan beide zijkanten van het balkon. Oosterser kan bijna niet!

Shop
Shop alle items hier!
Shop the look: de oosterse kantoortuin van Ferry en Sandra

Groene blikvangers

Er is lekker veel groen toegepast in de tuin, zodat de werkplek op het balkon veel sfeer en rust uitstraalt. Tom heeft twee mooie houten plantenbakken gemaakt met dezelfde stoere look als de pergola. Deze zijn gevuld met onder andere een mooie Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) als blikvanger die tevens inkijk van de verdere omgeving tegenhoudt.

Verder zijn de plantenbakken gevuld met lavendel (Lavendula), tongvaren (Asplenium scolopendrium), blauw schapengras (Festuca glauca), Rosmarinus officinalis 'Capri' en Nieuw Zeelands vlas (Phormium tenax). Deze planten zullen met de tijd nog van kleur veranderen en de hoogte inschieten, zodat het straks één mooi geheel wordt.

Wanneer Nieuw Zeelands vlas in een bak staat moet deze bij vorst wel even beschermd worden. Maar let op, pak alleen de pot of bak in en dus niet de plant zelf. Anders kan ‘ie niet meer ademen en gaat hij dood.

Werk- én relaxplek

Natuurlijk mag er tussen het werken door ook relaxed worden op het balkon. Daarom is er naast een hoge werktafel ook een knus zithoekje gerealiseerd. Zo kunnen Ferry en Sandra zelf kiezen of ze hoog of laag willen zitten tijdens het werken en/of relaxen. 

Torenhoge verwachtingen

Sandra had enorm hoge verwachtingen, maar gelukkig werden deze dubbel en dwars waargemaakt. “Wat een sfeer, echt fantastisch. Wie wil hier nou niet werken? Nu alleen nog het zonnetje!”

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van