Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Aflevering 2 | 15 februari 2022

We nemen vandaag een kijkje in de keuken bij Hugo, maar ook in het 4 eeuwen (!) oude herenhuis van Janou en Gertjan. Verder maken Patrick en Jasper de woonkamer metamorfose af, geeft Zamarra je handige tips hoe je je kleding op de juiste manier kunt wassen én zie je wat voor creaties je kunt maken met de kamerplant Tillandsia. Oftewel: het luchtplantje!

Koken met Hugo!

Vandaag maakt Hugo een heerlijke fishpie met zeekraal. Daarbij serveert hij een frisse witlofsalade met veldsla en sinaasappel. Dit is een typisch Brits gerecht waar Hugo uiteraard een twist aan geeft. Kijk hier voor het gehele recept!

Metamorfose (2/2)

Angst om de verkeerde beslissing te maken, dat is wat Coliene en Christopher tegenhield om hun woonkamer sfeervol te maken. Patrick is gisteren al begonnen met het verven van de muren en ook maakte hij een mooie roomdivider. Vandaag schiet Jasper hem te hulp bij de aankleding van het interieur. Zou het de heren vandaag gelukt zijn om meer warmte en gezelligheid te creëren? Bekijk hier het eindresultaat! Wil je alle items shoppen, klik dan hier!

Creatief met luchtplantjes

Esther en Sander maken de mooiste creaties van Tillandsia luchtplantjes. Deze bijzondere plant is familie van de Bromelia en voedt zich niet met aarde, maar met lucht en water! Het stel laat zien hoe je met de Tillandsia een strandtafereel maakt. Het luchtplantje ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben, aangezien je ze nauwelijks water hoeft te geven. 

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

400 jaar oud herenhuis

Gertjan en Janou zijn trotse eigenaren van een monumentaal pand in de haven van Dordrecht. Zij hebben dit huis met oog op detail van top tot teen gerestaureerd. De begane grond is al eeuwen een winkel en op de twee andere verdiepingen woont het koppel samen met hun dochter. Het is een uniek en zeer persoonlijk herenhuis geworden. Benieuwd? We namen een kijkje.

Wassen op de juiste manier

Wassen is voor sommige mensen net scheikunde. Want hoe zorg je er nou voor dat de kleding er na het wassen weer als nieuw uitziet en niet versleten of gekrompen? Zamarra heeft gelukkig een aantal handige tips om dit te voorkomen. Daarnaast laat ze ook zien hoe je bepaalde kledingstukken op de juiste manier laat drogen.

Dit is een artikel van