Ga naar de inhoud
Koken met Hugo!

Overheerlijke fishpie met een frisse witlofsalade

Hugo maakt vandaag een heerlijke fishpie met zeekraal. En dat is nog niet alles, want daarbij maakt hij ook nog een frisse witlofsalade met sinaasappel en veldsla.

Fishpie met zeekraal

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: circa 50 minuten.  

Ingrediënten:

  • 500 gr. kruimige aardappels
  • 500 gr. knolselderij
  • 100 ml melk
  • 100 gr. roomboter
  • zout en peper
  • 1 dunne prei
  • 2 vleestomaten
  • 500 gr. witvisfilet, bijvoorbeeld schelvis, kabeljauw of heek zonder huid
  • 75 ml droge witte wijn
  • 100 gr. crème fraîche
  • 125 gr. zeekraal
  • 3 eetlepels paneermeel  

Extra benodigdheden:

  • ovenschaal (ongeveer 30x30 cm)  

Salade met veldsla, witlof en sinaasappel

Bijgerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: circa 15 minuten.  

Ingrediënten:

  • 1-2 handsinaasappels
  • 1 stronk witlof
  • 3 eetlepels sherryazijn
  • 6 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout en peper
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr. zonnebloempitten
  • 150 gr. veldsla

Verassende fishpie met zeekraal

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Schil de aardappels en de knolselderij en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en schenk er water bij zodat de blokjes onder water staan. Kook de aardappels en knolselderij in circa 15 minuten gaar.      

Stap 3: Snijd ondertussen de prei in halve ringen en de tomaat in dunne plakjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de prei zacht.

Tip: Vraag aan de visboer of ze het vel van de vis willen verwijderen.

Stap 4: Snijd de witvis doormidden. Zet het vuur van de koekenpan hoog en voeg de vis toe. Kruid het geheel met zout en peper en bak 2-3 minuten. Blus het geheel daarna af met witte wijn en laat het nog twee minuten stoven. Roer vervolgens de crème fraîche erdoor.

Stap 5: Giet de aardappels en knolselderij af en laat het iets uitdampen. Stamp het vervolgens tot een gladde puree met de melk en de overige boter en breng het op smaak met zout en peper. 

Stap 6: Doe het vismengsel in een ovenschaal en leg vervolgens de tomaat en de zeekraal erover. Verdeel hier nu de puree over en strijk het glad. Bestrooi het geheel met de paneermeel en kerf met een vork een ruitpatroon in de puree.

Stap 7: Zet de ovenschaal circa 15 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt. 

Frisse salade met veldsla, witlof en sinaasappel

Stap 1: Snijd de schil van de sinaasappel dik af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

Stap 2: Knijp het ‘sinaasappelkarkas’ uit boven een kom en voeg hierbij de sherryazijn en olie toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Stap 3: Snijd de witlofstronk in vieren en haal de harde kern eruit. Snijd de witlof vervolgens in dunne lange repen en meng dit in de kom met de dressing.

Stap 4: Pel en snijd de rode ui in dunne ringetjes en voeg dit bij de witlof.

Stap 5: Rooster de zonnebloempitten lichtbruin in een droge koekenpan. 

Stap 6: Voeg de veldsla vlak voor het serveren toe aan de witlofsalade en meng dit rustig door elkaar. Bestrooi dan de salade met de zonnebloempitten en leg de sinaasappelpartjes erop.  

Eetsmakelijk!

Dit is een artikel van