Ga naar de inhoud
Lifehacks

Vergeet vooral niet dit te doen wanneer je een vakantie boekt

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je gaat een vakantie uitzoeken, maar wacht nog héél even met boeken en even later blijkt de prijs opeens gestegen. Moet je nu dan toch snel boeken of afwachten tot ie weer daalt? Dat laatste gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren. Gelukkig is er wel een manier om deze vervelende prijsstijging in het vervolg te voorkomen. En wel door deze simpele Googlefunctie.

Ga incognito 

Hiermee bedoelen we natuurlijk dat je incognito moet gaan browsen en niet per se dat je incognito op vakantie moet gaan. De meeste webbrowsers hebben namelijk een incognitomodus. Wanneer je hier gebruik van maakt worden je gegevens niet automatisch opgeslagen. Ideaal wanneer je een website liever niet terugziet in je zoekgeschiedenis of advertenties, maar ook als je gaat kijken voor vliegtickets of vakanties.

De functie voorkomt namelijk dat websites hun producten, op basis van je zoekgeschiedenis, de volgende keer een hogere prijs geven. Wanneer een website namelijk opmerkt dat je voor de tweede keer een vliegticket, vakantie of hotel bekijkt neemt de site aan dat je dusdanig geïnteresseerd bent om het ook daadwerkelijk te kopen of boeken. Ze kunnen het zich dan dus veroorloven om de prijs te verhogen, waardoor je vervolgens waarschijnlijk nog sneller geneigd bent het te boeken om te voorkomen dat de prijs nóg hoger wordt. 

Gebruik deze functie dus tijdens je onderzoek voor een vakantie en voorkom dat de aanbieder zijn prijzen een paar dagen later verhoogt. Heb je een mooi adres gevonden en wil je gaan boeken? Dan is het makkelijker om de normale webpagina van Google te gebruiken. 

Waar zit die incognitomodus?

Elke browser heeft zo'n incognitomodus, of dit nu op je smartphone, tablet of computer is. Waar deze zit verstopt verschilt echter per browser of apparaat. Bij Google Chrome op je laptop of pc vind je deze functie bijvoorbeeld bij de drie puntjes rechts van je browser, onder 'nieuw incognito venster'. Bij safari op je iOS toestel (iPhone of iPad) vind je deze functie wanneer je onderin je browser op tabbladen tikt. Zodra je op 'Privé' tikt kun je nieuwe tabbladen in incognitomodus openen. 

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: JESHOOTS.COM - Unsplash