Ga naar de inhoud
Lifehacks

Lifehack: zo krijg je pistachenoten altijd open

Je hebt het vast vaak genoeg meegemaakt tijdens het eten van pistachenoten: de zak of het schaaltje raakt nooit helemaal leeg, aangezien er altijd een paar nootjes potdicht zitten. De schilletjes zijn niet ver genoeg opengespleten, waardoor ze met geen mogelijkheid open zijn te krijgen. Behalve met deze truc!

De schil is je redder in noot

Voor deze truc is het wel belangrijk dat je al een nootje open hebt gekregen en je de schil nog niet hebt weggegooid. Steek een helft van de schil in de opening van het pistachenootje dat je open wilt maken en maak een draaiende beweging met het losse stukje. Op die manier wip je 'm zo open! 

De schil van een pistachenoot is van zichzelf erg stevig en kan daarom prima fungeren als hefboom, daarnaast is het erg dun waardoor het het gemakkelijk door de opening van een bijna gesloten pistachenoot past.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Er is altijd een plan B

Helaas bestaan er ook nootjes die geboren zijn om je te vervelen. Deze hebben helemaal geen opening in de schil, waardoor bovenstaande lifehack niet werkt. In dit geval kun je gebruik maken van een tang. Klem het nootje ertussen en gebruik de tang als hefboom om kracht uit te oefenen. De schil zou zo gemakkelijk open moeten breken.  

Fotocredits

Headerfoto: Theo Crazzolara

Dit is een artikel van