Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Kun je beter 's ochtends of 's avonds douchen?

Het is een veelgehoorde discussie: is het beter om in de ochtend of de avond te douchen? Het moet natuurlijk vooral in je dagelijkse routine passen en je moet doen waar jij je het prettigst bij voelt. Toch zijn er bepaalde factoren die bepalend zijn in het kiezen van het perfecte douchemoment.

Een vette of een droge huid?

Niet alleen een douche in het algemeen heeft effect op je huid, maar ook het moment waarop je onder die warme straal stapt speelt mee. Heb je een vette huid? Dan kun je beter ’s ochtends douchen. Je reinigt hiermee je gezicht en verwijdert olie en talg. Ook open je je poriën voor een diepe reiniging.

Heb je juist een droge huid, dan is een douche in de avond voor jou de beste keuze. Het zorgt er namelijk voor dat olie en talg, dat zich ’s nachts ontwikkelt, gedurende de dag aanwezig blijven en een droge huid verminderen. Daarnaast kan een douchebeurt de huidbarrière aantasten, door in de avond te douchen geef je je huid overdag meer rust.

Een goed begin van je dag

Een frisse douche in de ochtend wordt vaak gebruikt om even goed wakker te worden. Het is niet alleen een fris begin van je dag, maar het zorgt er ook voor dat je stofwisseling een boost krijgt. Verder blijkt uit onderzoek van National Institutes of Health dat een koude douche ervoor zorgt dat je gedurende de dag extra alert bent.

Je zou het nemen van een douche haast kunnen vergelijken met meditatie. Het zorgt voor een ontspannen, maar toch alerte state of mind. Het perfecte moment om nieuwe en goede ideeën of oplossingen te creëren.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fris in bed

Door te douchen voor je het bed in stapt, spoel je al het vuil van je lichaam. Ondanks dat je jezelf zo schoon mogelijk houdt, trekt je lichaam toch talg en bacteriën aan door luchtvervuiling of transpiratie. Een snelle douche zorgt ervoor dat je weer fris je bed in kunt, maar vergemakkelijkt ook het verwijderen van je make-up. Daarnaast opent het je poriën waardoor je de huid dieper kunt reinigen.

Fotocredits

Headerfoto: Hannah Xu

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: