Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Om deze reden zet jij voortaan een kopje rijst in je kledingkast

We kennen rijst natuurlijk van de vele gerechten die je ermee kunt maken en weten inmiddels dat het perfect werkt voor een in het water gevallen telefoon. Maar wist je ook dat een kopje rijst wonderen kan verrichten in je kledingkast? Dat zit namelijk zo:

Rijst is je redder in nood

Nadat je vers gewassen kleding weer in je kast hebt gehangen, wil je natuurlijk dat ze ook daar lekker blijven ruiken. Helaas kan een vochtige omgeving ervoor zorgen dat de kleding in je kast wat muffig gaat ruiken en dat er uiteindelijk schimmel ontstaat. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat kan heel simpel, met een beetje rijst.

De tip tegen een vochtige kledingkast

Een vochtige kledingkast kan een aantal oorzaken hebben. Misschien is je huis al wat vochtig of heb je je kleding niet lang genoeg laten drogen voordat je het terug in de kast hing. Een schaaltje met rijst kan in dit geval al wonderen verrichten en het vochtgehalte drastisch verminderen.

Rijst neemt namelijk vocht op en dat is niet alleen handig wanneer je telefoon is gaan zwemmen. Verspreid een kopje rijst over een kommetje en span daar, eventueel met een elastiekje, een stukje stof overheen. Zet het vervolgens in je kledingkast en je was ruikt voortaan een stuk frisser én zal minder vochtig zijn. 

Geef er je eigen draai aan

Wil je de was in je kast extra fris laten ruiken? Dan kun je ook een aantal druppels etherische olie aan de rijst toevoegen. Meng de rijst met 15 tot 20 druppels geurende olie, voordat je het op een schaaltje legt. Hierna ruikt je kast iedere keer weer heerlijk wanneer je de deuren opentrekt.

Gooi na een paar maanden de oude rijst weg en zet een vers schaaltje terug in je kast, zo blijft de heerlijke geur behouden.

Let op: zet het schaaltje op een verstandige plek in de kast. Zodra je olie hebt toegevoegd wil je niet dat kinderen of huisdieren er zomaar bij kunnen.  
Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Pille R. Priske

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore