Ga naar de inhoud
Huishouden

Dit zijn de 4 meest gemaakte fouten bij het wassen van beddengoed

Beddengoed wassen, alleen al de gedachte klinkt voor veel mensen als een hoop werk. Daarbij zijn er ook nog eens een aantal fouten die veel mensen regelmatig maken. Zo is het beddengoed samen met de handdoeken wassen misschien handig voor jou, maar niet al te best voor je mooie dekbedovertrek.

Geen goede combinatie

In theorie zouden handdoeken en beddengoed prima samen in de wasmachine kunnen, ze kunnen immers op dezelfde temperatuur gewassen worden. Helaas zorgt deze combinatie ervoor dat je beddengoed eerder slijt en geven handdoeken pluisjes af die, vooral tijdens het drogen, overal aan blijven plakken.

Laat het niet te lang drogen

Maak je gebruik van een droger? Dan heb je vast gemerkt dat het beddengoed langer nodig heeft dan kleding. Dit lange drogen is echter niet goed voor de stof, zeker niet als het om katoenen beddengoed gaat. Om te voorkomen dat je beddengoed krimpt is het beter om op een lagere temperatuur te drogen. Maar het allerbeste is het natuurlijk om je was aan de lijn te drogen, zo weet je zeker dat het niet zal krimpen.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Kreukels zijn verleden tijd

Als jij na het wassen je beddengoed direct in de droger gooit, ben je zeker niet de enige. Je bespaart hier een hoop tijd mee, maar het zorgt ook voor kreukels die ook voorkomen kunnen worden. Je kunt de was beter eerst even uitkloppen voordat het de droogtrommel ingaat. Verder vermindert de kans op kreukels ook als je de machines niet te vol doet.

Kies het juiste wasmiddel

Een verkeerd wasmiddel kan ook flinke schade aanrichten bij je bontgekleurde dekbedovertrek. Kies je een te krachtige variant dan is dit net zo slecht als te veel wasmiddel gebruiken. Daarnaast bevatten veel zware varianten bleekmiddel, waardoor je beddengoed sneller zal vervagen. Je kunt dus beter kiezen voor een fijnwasmiddel om zo het langst te kunnen genieten van je mooie beddengoed.

Fotocredits

Headerfoto: Anna-Philine