Lifehack citroen

Zo pers je gemakkelijk een citroen uit zonder 'm open te snijden

25 januari 2022 19:06

Een citroen is misschien wel één van de meest multifunctionele producten in de keuken. Niet alleen als smaakmaker, maar ook als schoonmaakproduct of luchtverfrisser. Om het sap te verzamelen moet de citroen eerst worden uitgeperst. Doormidden snijden en knijpen lijkt hiervoor de meest voor de hand liggende oplossing. Maar... het volgende trucje werkt eigenlijk nog veel beter!

Citroen uitpersen zonder gedoe

Een citroen met de hand uitpersen kan best een gedoe zijn en geknoei opleveren. Je handen worden er vies van, er komen vaak pitjes mee tijdens het persen én het restant van de citroen droogt erg makkelijk uit in de koelkast. Niet de handigste techniek dus. Gelukkig bestaat er een veel slimmere manier om de citroen uit te persen en daarvoor hoef je 'm niet eens open te snijden!

Het werkt als volgt: 

Stap 1: rol de citroen even stevig los op de snijplank of het aanrecht.

Stap 2: prik met een dun stokje (bijvoorbeeld een satéprikker of vleespen) een gat in één van de zijkanten of de onderkant. Let op: je hoeft niet helemaal door te prikken.

Stap 3: haal de prikker uit de citroen.

Stap 4: knijp in de citroen met het gat naar beneden en het citroensap zal er heel makkelijk uit komen zonder dat je handen vies worden.

Probeer deze truc uit en je zult voortaan nooit meer je citroen doormidden snijden!

Fotocredits

Headerfoto: Peter Dazeley - Getty Images

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore