Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met dit handige middeltje zeg je vaarwel tegen schimmelplekken

Naast dat het er vies uitziet, is schimmel in onder andere de badkamer ook slecht voor je gezondheid. Helaas komt het soms toch voor, ondanks dat je de badkamer, keuken of wc goed schoonmaakt. Gelukkig bestaat er een handig (zelfgemaakt) middeltje dat schimmelvlekken als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Schoon- en droogmaken = voorkomen

Je kunt een schimmelplek natuurlijk beter voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Een van de meest voorkomende oorzaken van schimmel in onder andere de badkamer, is het nat achterlaten van het oppervlak. Bacteriën krijgen in dit geval vrij spel en nestelen zich in de vochtige omgeving.

Denk er daarom aan om, na het gebruiken of schoonmaken van de badkamer, keuken of toilet, de oppervlakken even na te lopen met een theedoek. Je weet daarna zeker dat alles goed droog is en geeft bacteriën zo min mogelijk kans om te verspreiden.

Tip: neem de wc niet af met dezelfde theedoek, je kunt dit ook prima doen met een stuk keuken- of toiletpapier.
Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zelf aan de slag

Ontstaat er, ondanks het goede schoonmaken, toch een plekje schimmel? Wees dan gerust, je kunt dit met een handig mengsel zelf weer wegpoetsen. Meng wat baking soda een beetje water en zorg dat het een soort pasta wordt. Gebruik een oude tandenborstel om het mengsel aan te brengen, kijk hiervoor vooral naar plekken waar schimmel zich gemakkelijk nestelt zoals voegen, naden en hoekjes. Met een schuursponsje kun je even goed boenen om zeker te weten dat alles goed schoon wordt. Hierna is het alleen nog een kwestie van afspoelen en goed afdrogen.  

Fotocredits

Headerfoto: Phil Hearing

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: