Ga naar de inhoud
Make-up

Met deze 5 tips blijft je lippenstift voortaan langer zitten

Iedereen die regelmatig make-up draagt kent het wel. Je gaat naar een feestje en ziet dat halverwege de avond je lippenstift aan het vervagen is. Nu kun je dit telkens blijven bijwerken, maar er zijn ook handige manieren waardoor je lippenstift langer blijft zitten.

Begin met een schone lei

Net als bij een schilderij wil je beginnen op een schoon doek. Daarom zijn ook schone lippen belangrijk bij het aanbrengen van je lippenstift. Door je lippen een goede scrubbeurt te geven en daarna in te smeren met wat balsem zorg je ervoor dat lippenstift egaler aangebracht kan worden. Wanneer je regelmatig even scrubt blijven je lippen goed gehydrateerd en zacht.

It’s time to prime

Een goede basis voor het aanbrengen van lippenstift is een primer. Dit brengt een verzorgende laag op je lippen aan en zorgt er daarmee voor dat ze minder snel zullen uitdrogen.

Line je lippen

Een lipliner is de perfecte tool om je lip meer vorm te geven. Daarnaast voorkomt het dat je lippenstift doorloopt in je lijntjes. Ook is het in veel verschillende kleuren en zelfs transparant te verkrijgen. Zo heb je altijd een liner die matcht bij je stift.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een trucje hier en daar

De klassieke hap-truc is niet voor niets zo bekend. Je brengt je lippenstift aan en hapt daarna een keer of twee in een servet of keukenpapiertje. De kleur zal hierbij afgeven op het papier en later niet meer aan bijvoorbeeld je glas of bestek. Om je lippenstift nog wat beter te preserveren kun je ook een beetje kleurloos poeder aanbrengen.

Tip: kleurloos poeder werkt ook om je glanzende lippenstift een matte look te geven.

Een andere, beetje gekke, truc is het likken van je glas, voordat je gaat drinken. Door het randje van je glas een beetje nat te maken, zal je lippenstift er daarna niet meer op afgeven. Je moet er tijdens een diner wel voor zorgen dat je subtiel likt. Je tafelgenoten zullen je anders een tikkeltje raar aankijken als je losgaat op het servies.

Fotocredits

Headerfoto: Patricia Palma