Ga naar de inhoud
Tips huis inrichten

De handigste gratis apps voor het inrichten van je huis

Ben je van plan om het interieur van je huis te veranderen? Dan is daar echt niet altijd een dure interieurstylist voor nodig. Je kunt ook prima zelf aan de gang gaan! Met deze handige gratis apps doe je inspiratie en ideeën op voor je huis en maak je een goed ontwerp vanuit je luie stoel.

1. Flexa

Droom je van een gewaagd kleurtje op de muur, maar vind je het toch wat spannend? Met de Flexa Visualizer app kun je allerlei kleuren uitkiezen en alvast even 'proberen' in je eigen huis. Door een kleur te kiezen en de camera op de muur te richten zie je direct hoe die kleur in jouw interieur staat.

Ook kun je nog even virtueel in de ruimte rondlopen om te zien hoe het staat met je andere meubels, of je kunt het beeld delen met je vrienden zodat ze je kunnen helpen met het maken van een keuze. Daarnaast kun je de app een kleur laten herkennen waarbij een passend kleurenschema wordt opgesteld. Heel handig! 

2. Home Design 3D

Ben je van plan om je huis een totale make-over te geven? Met Home Design 3D kun je je huis volledig virtueel verbouwen. Je kunt met deze app namelijk een 2D en 3D plattegrond maken van jouw huis. Zo kun je je plannen eerst even zien voordat je daadwerkelijk een muur eruit sloopt.

Daarnaast kun je met deze app je huis ook inrichten met behulp van honderden texturen en meer dan 1500 meubels. Is de verbouwing klaar, of ga je niet verbouwen? Dan is deze app alsnog leuk om mee te spelen!

3. MagicPlan

Deze app is erg praktisch, want met MagicPlan meet je een kamer op zonder meetlint of meubels te moeten verplaatsen. Door je camera door de ruimte te bewegen kan de app berekenen hoe groot de ruimte is en maakt het een plattegrond op maat. Dit is natuurlijk wel een schatting. Voor het precieze meetwerk moet je toch wel echt op je knieën door het huis kruipen.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Neybers

Het stylen en inrichten van een ruimte kan perfect met de app Neybers. Want het is natuurlijk wel zo fijn om de meubels waarmee je online je kamer hebt ingericht ook fysiek kunt kopen. Met Neybers kan dit! Er staat niet alleen duidelijk bij van welke designer de meubels zijn, ook zie je bij welke (online) winkel je deze items kunt scoren! Zo kun je je droomhuis ontwerpen met échte producten.

5. IKEA Place

Met de IKEA Place app voorkom je dat een nieuw interieuritem niet zo mooi in de kamer uitkomt dan je van tevoren dacht. Met behulp van 'augmented reality' kun je de meubels eerst even ‘uitproberen’. Via de app kun je de producten in je kamer zetten om te kijken of het goed past in je interieur. Je kunt er als het ware zelfs 'omheen lopen' alsof het er echt staat. Ook bij deze app kun je gemakkelijk advies van vrienden en familie vragen. Stuur ze gewoon het beeld en voilà, hulp is zo geregeld.

6. Curate

Curate is de ideale app voor de afwerking van je interieur. Met deze app kun je namelijk je kunstwerken of schilderijen ophangen in de ruimte. Zo kun je gemakkelijk zien hoe een bepaald werk boven de tafel staat. Je hoeft alleen maar een foto van de kamer te uploaden en het schilderij op schaal hierin plaatsen. Zo kun je het eerst uitproberen voordat je gaatjes in de muur boort.

Tip: Ook de app About Art is hier geschikt voor!

7. dmlights Homeplanner

Om je nieuwe meubilair mooi uit te laten komen is goede verlichting erg belangrijk! Met de dmlights Homeplanner app kun je een kamer met de juiste verlichting inrichten in 3D. Het resultaat kun je dan als HD foto opslaan.

Fotocredits