Lifehack sojasaus!

Aha! Dit is dus waarom een fles sojasaus twee gaatjes heeft

09 januari 2022 20:03

Sushi-fanaten en liefhebbers van de Aziatische keuken opgelet! Heb jij thuis ook het kenmerkende flesje sojasaus met de rode schenkdop in je keukenkastje staan? Dan is het je misschien ook wel eens opgevallen dat er aan beide kanten van de dop een gaatje zit. Maar waarom twee? Wij hebben het antwoord voor je!

Verborgen functie

Een dop met aan beide kanten een opening lijkt in eerste instantie vrij nutteloos en zelfs een beetje onhandig. Wie deze flesjes in huis heeft, heeft vast wel een keer meegemaakt dat er tijdens het schenken een druppel sojasaus op tafel valt of dat er te veel uitkomt. Maar om dit te voorkomen heeft de dop dus een speciale functie waar lang niet iedereen vanaf weet.

Gedoseerd schenken

Zo werkt het: leg tijdens het schenken van de sojasaus je vinger op het gat waar de saus niet uitkomt. Je zult zien dat het schenken van de saus meteen wordt gestopt. Dit komt doordat het flesje vacuüm trekt, waardoor het schenkproces wordt geblokkeerd. Op deze manier kun je de hoeveelheid sojasaus dat uit het flesje komt dus doseren om zo het kommetje vol te schenken zonder te morsen! Ideaal toch?

Fotocredits

Headerfoto: Ilya Starikov - Getty Images

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore