Baktips

Met deze handige truc hou je bakpapier altijd goed op z'n plek

08 januari 2022 07:03

Bakpapier is een onmisbaar hulpmiddel in de keuken. Het zorgt ervoor dat producten niet aan elkaar of aan de bakplaat vastkoeken, maar het soms ook frusterend zijn in gebruik. Want hoe zorg je er nu voor dat het bakpapier perfect in de vorm valt, niet scheurt én niet steeds omkrult? Met deze truc hou je bakpapier voortaan goed en makkelijk op zijn plaats.

Een natte prop

Het kan soms nogal een gedoe zijn om een vel bakpapier goed open te leggen in een gladde vorm en om het dan tijdens het vullen of bekleden ook nog eens op zijn plek te houden. Maar met deze tip laat je bakpapier voortaan in een mum van tijd goed in de vorm vallen.

Maak allereerst een prop van het stuk papier dat je nodig hebt en hou dit even onder de kraan. Doe dan de prop weer voorzichtig open en strijk het glad met je handen. Het bakpapier scheurt een stuk minder snel als het nat is en je kunt het bovendien een stuk makkelijker in de bakvorm leggen. Daarbij droogt het papier mee in de oven, dus het kan ook verder geen kwaad! Handig toch?

Fotocredits 

Headerfoto: istetiana - Getty Images

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore