Huishouden

Koude benen in de winter? Draag dan geen broek, maar een panty!

29 december 2021 07:03

Als jij altijd in de veronderstelling bent geweest dat een broek warmer is dan een panty, dan ben je niet de enige. Toch is het een fabeltje en kun je in de winter zelfs beter een panty aandoen. Hoe dit precies zit, dat leggen we je uit!

Synthetisch of katoen

Het is voor velen een dilemma wanneer het weer kouder wordt, ga je voor een rokje met panty of toch een spijkerbroek? Het klinkt misschien gek, maar je kunt dan toch beter voor een panty kiezen. Omdat deze gemaakt worden van een synthetische stof houdt het meer warmte vast dan een jeans.

Waar je in de zomer eerder kiest voor een katoenen topje in plaats van iets synthetisch, geldt dit ook voor de onderkant. Een panty is voor de zomer veel te warm en gaat zweten. In dit geval kies je dan sneller voor een broek die ervoor zorgt dat je benen koeler blijven.

Panty's zijn ideaal bij regen

Panty’s zijn ook de ideale keuze wanneer het regent. In tegenstelling tot de meeste broeken, neemt deze geen water op en droogt daardoor supersnel. Mocht je nou een nylon panty in huis hebben, dan is dat zelfs de allerbeste optie. Deze stof stoot water af en heeft een hele sterke vezel, hij zal dus niet snel scheuren.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Hoeveel deniers kies je?

Wanneer je in de winkel staat wil je natuurlijk de meeste geschikte panty uitzoeken, er wordt namelijk onderscheid gemaakt in denier. Weet je niet wat dit inhoudt, dan wordt het lastig zoeken. Gelukkig is dit vrij simpel. De letterlijke betekenis van denier is de eenheid die de fijnheid van de garen aangeeft. Oftewel: hoe groter het getal, hoe dikker de garen zijn en dus ook hoe steviger en ondoorzichtiger de panty.

Fotocredits

Headerfoto: Laura Chouette

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore