Ga naar de inhoud
Tuinmetamorfose

Een beachy borreltuin met meer privacy voor Linda

Linda woont in een prachtige nieuwbouwwoning in Hoorn waar werkelijk niks aan mankeert, maar de tuin laat nog wat te wensen over. Het grootste probleem is dat het erg klein is. Ze wil graag met vriendinnen in de tuin zitten en borrelen met mooi weer, maar ze weet niet zo goed hoe ze de kleine buitenruimte moet inrichten. Gelukkig kan volgens Tom zelfs de kleinste tuin ter wereld iets moois en gezellig worden gemaakt. Hij stroopte dan ook meteen zijn mouwen op om dat voor elkaar te krijgen!

Tot nu toe is er nooit echt iets aan de tuin van Linda gedaan. Er zijn een paar tegels neergelegd maar daar bleef het wel bij. Ze wil graag wat meer groen, maar ook een terras waar je lekker van het zonnetje kunt genieten.

Ook mag er wel voor wat meer privacy worden gezorgd, ondanks dat haar buren erg aardig zijn. Aan Tom de opdracht om de tuin een natuurlijke en groenere uitstraling te geven, maar ook om het zo knus en gezellig mogelijk te maken!

Een speelse en natuurlijke afscheiding

Voor meer privacy heeft Tom een afscheiding van de buren gecreëerd. Hij heeft hiervoor twee geulen gegraven waar hij kastanjehouten palen in heeft geplaatst. Door de palen op verschillende hoogtes kriskras door elkaar heen neer te zetten oogt de tuin al een stuk natuurlijker.

Ook heeft Tom een klein hekje aan de achterkant neergezet zodat het echt een afgezonderd tuintje wordt. Daarbij heeft hij nog een schapenhek eraan vastgemaakt wat voor een ‘beachy’ vakantie uitstraling zorgt.

Borrelen op de vlonder en loungen op het terras

Voor de deur heeft Tom een vlonder gemaakt met een eettafel. Hier kan Linda lekker met vriendinnen eten en borrelen. Onder de draagbalken heeft Tom de oude tegels hergebruikt en de vlonder zelf is gemaakt van bamboeplanken. Dit is een erg duurzaam houtsoort, omdat het snel groeit. Een voordeel bij dit hout is bovendien dat de planken kaarsrecht zijn.

De andere zitplek is het terras. Tom heeft deze gecreëerd door organische tegels met daaromheen plantvakken te plaatsten zodat de tuin wat groener wordt. De betonnen tegels hebben een organische vorm maar wel op zo’n manier dat ze precies in elkaar passen. Ideaal!

Wat groen om het af te maken!

Om wat meer groen in de kleine tuin te krijgen werkt een zwarte den (Pinus nigra nana) uitstekend. Deze plant wordt namelijk niet groter dan 1.25 meter. Daarbij gaan alle takken van deze struik alle kanten op waardoor het wel lekker vol oogt. Ook komen er later in het jaar dennenappels aan!

Naast de zwarte den heeft Tom de grove den (Pinus sylvestris chantry blue) geplaatst en ook de decoratieve kleurrijke plant de Bergthee (Gaultheria proqumbens) heeft een mooi plaatsje gekregen.

Zo blijkt dat ook van een tuin van 18 vierkante meter zeker wat leuks te maken valt! De tuin is afgescheiden van de buren en heeft qua inrichting twee verschillende functies gekregen. Genoeg ruimte om gezellig samen met vrienden te vertoeven! 

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van