Originele kerstdiners

Geen zin in gourmetten? 5 kerstdiners die wél origineel zijn!

19 december 2021 18:20

Bij veel huishoudens in Nederland wordt tijdens de feestdagen standaard het gourmetstel weer tevoorschijn gehaald. Lekker, maar op den duur misschien wat eentonig. Ben je dit jaar op zoek naar een écht origineel kerstdiner? Dan zit je met de volgende ideeën sowieso gebakken!

1. Winterbarbecue

Wie zegt dat barbecueën alleen iets voor de zomer is? Wat ons betreft is dit ook in de winter een heel goed idee, zeker wanneer je een overkapping in de tuin hebt. Zo zit je in ieder geval droog én kun je het lekker behaaglijk en knus aankleden met kleedjes, lampionnetjes, fakkels en schapenvachtjes. Daarnaast is het in de buitenlucht ook nog eens een stuk verantwoorder met het oog op de coronamaatregelen.

2. Achterstevoren dineren

In dit geval hebben we het niet over achterstevoren op je stoel zitten – zou een beetje ongezellig zijn – maar achterstevoren beginnen aan het kerstmenu. Beginnend bij het nagerecht, gevolgd door het hoofdgerecht en eventueel het tussengerecht en natuurlijk eindigend met het voorgerecht. Weer eens wat anders!

3. Toetjesdiner

Ben jij iemand die in een restaurant altijd als eerste naar de desserts kijkt? Dan is een compleet toetjesdiner misschien wel jouw ultieme kerstdiner. Wil je evengoed nog wat afwisseling bieden tussen zoet en hartig – al is het maar voor die ene kaasliefhebber aan tafel – dan kun je natuurlijk ook nog afwisselen met een uitgebreide kaas- of borrelplank.

4. Gerechten met de eerste letter van je naam

Kiezen jullie er doorgaans voor dat elke gast een gang bereidt? Doe er dit keer dan een schepje bovenop en voeg een leuke uitdaging toe. Zorg bijvoorbeeld dat elke chef een gerecht maakt dat begint met de eerste letter van zijn voornaam. Mag het nog iets uitdagender? Zorg dan dat ook de eerste letter van de achternaam of de partner er in zit verwerkt! Patricia en Karel kunnen dus bijvoorbeeld paprikasoep met knoflookcroutons maken, of gewoon patatjes met kroketten natuurlijk.

5. Thema verkleeddiner

Maak er niet alleen een eetpartijtje van, maar ook een verkleedpartijtje! Ook dit thema komt extra goed tot z’n recht wanneer de gasten allemaal een gerecht bereiden. Laat ze daarbij een thema kiezen dat zowel in het gerecht als de outfits wordt verwerkt. Maak je een tiramisu als nagerecht? Maak je outfit dan ook af met bijvoorbeeld de kleuren van de Italiaanse vlag of een ander leuk Italiaans detail. 

Fotocredits

Headerfoto: Visual Stories || Micheile - Unsplash

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore