Gezien op TV

Aflevering 85 | 24 december 2021

24 december 2021 17:06

Het is een uniek moment: Froukje, Hugo, Tom en Piet zijn met zijn vieren in de studio en hebben zich allemaal opgedoft. Het is immers kerstavond. Er wordt vandaag een kerstborrelplank gemaakt, Tom vertelt over uitjes in het bos met kinderen en Piet legt van alles uit over vuurwerkangst bij huisdieren. Verder nemen we een kijkje bij het kerstinterieur van Suzanne en de winkel van Mechteld.

Koken met Hugo!

Er staan allerlei kleine gerechtjes op het menu voor een gezellige borrelplank in kerstthema. Iedereen kan er van smullen vegetarisch of niet. Het wordt een lekkere uitgebreide borrelplank met allerlei hapjes. We sluiten zo een seizoen vol heerlijke recepten af met een knaller

Tips van Tom

Tom heeft zijn klusspullen vandaag thuisgelaten en laat je zien dat je, ondanks het koude weer, ontzettend veel buiten kunt doen tijdens de vakantie. Slecht weer bestaat niet, maar slechte kleding wel. Tom geeft een aantal voorbeelden van onder andere spelletjes die je onderweg kunt doen.

Vuurwerkangst bij huisdieren

Piet heeft Sep meegenomen om te praten over vuurwerkangst bij honden en katten. Bij het zien van een cameraman schrikt Sep al, dus de angst bij vuurwerk zal nog veel groter zijn. De dieren worden daarbij niet alleen getriggerd door knallen en flitsen, maar ook de geur van buskruit maakt ze van slag. Piet vertelt je over de angst en hoe je het kunt verminderen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Tafelinspiratie in barok stijl

Wil jij nou kerst vieren in baroksferen? Mechteld en haar dochter Ulla hebben samen een winkel vol bloemwerken, maar zijn in eerste instantie stylisten. Hun harten gaan sneller kloppen van prachtige boeketten met tule en linten. Vandaag laten ze zien hoe je mooie, feestelijke tafeldecoratie samenstelt.

Binnenkijken bij…

Elk jaar verzinnen Suzanne en haar moeder Pieteke weer een nieuw thema voor kerst. Ieder jaar maken moeder en dochter een kerstreis. De bestemming dient daarna als thema voor de kerstversiering in het huis van Suzanne. Dit jaar werd het thema Praag, de gouden stad. Het huis is inmiddels al helemaal getransformeerd en ze geven je graag een rondleiding.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 85

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore