Do It Yourself!

Inspiratie voor Do-It-Yourself kerstprojecten voor jong en oud!

17 december 2021 17:46

De kerstvakantie is alweer in aantocht! Tijd om samen met je familie gezellige kerstactiviteiten te doen. Tom heeft daarom twee Do-It-Yourself projecten bedacht die ideaal zijn om samen met je kinderen mee aan de slag te gaan. Hij laat zien hoe je van dennentakken een kerstkabouter maakt en hoe je met takken van een knotwilg een mooie kerstster in elkaar zet. Het is niet te ingewikkeld en dus geschikt voor iedereen! Waar wacht je nog op?

Een kerstkabouter van dennentakken

Voor het eerste kerstproject maakt Tom van dennentakken een kerstkabouter. Je hebt hier voor de basis alleen een plantenstandaard, dennentakken en tiewraps voor nodig.

Stap 1: voor de basis (het lichaam) van de kabouter gebruikt Tom een plantenstandaard. Hij heeft hier een aantal ringen van afgehaald zodat er een piramidevorm van kan worden gemaakt. Maak de staven aan de bovenkant en de poten aan de onderkant vast met tiewraps zodat de vorm van het dennenmannetje ontstaat.

Stap 2: bekleed de plantenstandaard daarna met de dennentakken. Dit doe je helemaal rondom, je begint onderaan en werkt daarna naar boven toe. Vul op het einde de kale plekken op met wat kleinere stukken, zodat je geen gaten ertussendoor ziet.

Maak ook de dennentakken vast met de tiewraps. Doe dit goed strak en knip daarna het uitstekende stuk eraf.

Tip: Je kunt voor dit project ook prima coniferentakken gebruiken.

Stap 3: zet de takken dakpansgewijs vast zodat je de tiewraps uiteindelijk niet meer ziet. Maak de kleinere takken vast met groen binddraad.

Stap 4: als alle dennentakken vastzitten kun je hem echt aankleden tot kerstkabouter! Tom heeft hiervoor witte watten aangeschaft voor de baard. Daarbij heeft hij nog een kerstmuts, handschoenen en een neusje meegenomen als accessoires.

Laat hier lekker jouw eigen creativiteit op los zodat jouw eigen unieke kerstdennenman ontstaat!

Een zelfgemaakte kerstster

Als tweede project heeft Tom gekozen om een kerstster te maken. Hij doet dit met behulp van takken van een knotwilg die hij uit de tuin heeft gehaald. Per ster heb je ongeveer vijf takken nodig.

Stap 1: knip eerst alle takken op dezelfde lengte. Leg daarna de ster uit zodat je goed kunt zien hoe hij eruit komt te zien.

Stap 2: dat begint al op een ster te lijken! Nu moeten alleen nog alle takken aan elkaar worden gemaakt met behulp van touwtjes en dan kun je hem versieren naar eigen smaak!

Je kunt hier bijvoorbeeld lampjes, slingers of kerstballen voor gebruiken. Ga hier lekker los en vergeet bovendien niet om hem daarna een mooi plekje in huis te geven!

Fotocredits

Headerfoto: yulkapopkova

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore