Ga naar de inhoud
Metamorfose

Een robuuste slaapkamer in een stoere Amerikaanse blokhut-stijl

Bas en Daniëlle uit Wormer hebben een heftige tijd achter de rug. Afgelopen jaar kreeg Daniëlle helaas corona en daar heeft ze 8 maanden later nog steeds last van. Bas was haar steun en toeverlaat en nam in deze pittige periode alle taken op zich. Nu wilde Daniëlle hem graag bedanken door als verrassing ons klusteam in te schakelen voor een metamorfose van hun slaapkamer. Hun grootste wens was om de Amerikaanse sfeer waar ze zo van houden te proeven en die uitdaging ging Patrick graag aan.

Waan je in een Amerikaanse blokhut

Een fijne slaapkamer waar het stel tot rust kan komen was erg nodig. Aan het begin van hun relatie hebben ze een prachtige reis door Amerika gemaakt. Daar werden ze gegrepen door de natuur en de ruigheid ervan. Ze droomden er dan ook van om diezelfde sfeer ook thuis te ervaren en zich in hun slaapkamer te wanen in een Amerikaanse blokhut.

Stoer en robuust zijn de sleutelwoorden voor deze metamorfose en daar konden Patrick en Jasper zeker hun creativiteit in kwijt. Deze duidelijke stijlvoorkeur met de traditionele cabins betekende dus: veel hout, warmte en dierenkoppen aan de muur. Daarom koos Jasper voor een kamer met verf in een donkere kleur blauw en aardetinten.

Losgaan met hout

Voor het interieur heeft Patrick een typische houten kledingkast gemaakt. Het materiaal is van puur kastanjehout wat er prachtig uitziet. Het is een grote kast met allerlei plankjes om spullen op te bergen en de schuifdeuren zorgen bovendien voor het echte Amerikaanse blokhutgevoel.

Een andere eyecatcher in de kamer is de houten bedombouw die Patrick heeft gemaakt. Het bed is hierdoor hét centrale middelpunt van de kamer. De aardetinten gordijnen zorgen ervoor dat er genoeg sfeer en warmte aan de kamer wordt gegeven.

Stoere stijlitems

Aangezien het stel van stoere items houdt en truttigheid echt een no-go is, heeft Jasper een aantal stijlitems uitgekozen die passen bij hun smaak. Hij is aan de slag gegaan met geweien en spijkerbroeken.

De slaapkamer is iets te klein voor een volledige hertenkop, maar daarom heeft Jasper ervoor gekozen om alleen de geweien te gebruiken. Het ene gewei heeft hij toegepast in een wandplankje en van het andere heeft hij een originele kapstok gemaakt.

Daarbij heeft Jasper kussens van spijkerbroeken gemaakt. Deze geven een wat ruigere touch aan de kamer en het is een mooie tegenhanger van de andere kussens. Bovendien heeft hij de kussens in speelse vormen ontworpen voor nog meer definitie.

Het juiste gevoel gevangen

De kamer vangt precies het gevoel dat Bas en Daniëlle bedoelden. Ze kunnen hier goed tot rust komen en zich weer even helemaal wanen in het Amerikaanse gevoel waar ze zo van houden. Dit is precies wat ze nodig hadden en ze zijn erg blij met het resultaat!

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van