Ga naar de inhoud
Van onze partner Eijerkamp

Deze 4 interieurtrends wil je in 2022 terugzien in jouw interieur

Hoewel we allemaal razend druk zijn met het kiezen van een kerstboom en de juiste versiering, is het helemaal niet gek om alvast na te denken over de periode ná de feestdagen. Wat komt er op de plek van die boom en hoe gaan we fris het voorjaar in?

Woontrend 1: Indigo Blues

Blauw wordt het he-le-maal in 2022. Deze diepe kleur geeft rust, warmte en staat voor zuiverheid. Daarnaast is het natuurlijk de kleur van een heldere hemel en een stralende dag.

Binnen het kader van deze woontrend Indigo Blues kun je prachtig ton-sur-ton werken. Mix en match verschillende diepe en lichtere kleuren met elkaar of laat ze mooi overlopen. Maak gebruik van verschillende soorten materialen om het geheel spannend te houden en mix eventueel met zwart en metaal voor een industriële en stoere look en feel.

Zat jij het afgelopen jaar compleet in de aardetinten? Ook dat komt perfect uit! Deze kleurenfamilie matcht juist prachtig met een donkerblauwe tint. Zo krijgt Blue Monday komend jaar een compleet nieuwe dimensie en een positieve inslag.

Woontrend 2: Burnt Orange

We trekken de herfst nog even door, want met de warme Burnt Orange tinten geef je je interieur een prachtige boost waar we maar geen genoeg van krijgen. Zo komt er binnen no time een dosis warmte je huiskamer in gerold. Het doet je denken aan een speculaasje of de ondergaande zon in Afrika. Deze tonen geven je energie en zorgen daarnaast voor een gevoel van geborgenheid en gezelligheid.

Combineer de kleur met beige en laat de harde, witte tinten uit je interieur verdwijnen. En –plottwist ­– vervang zwart eens voor donkerbruin. Je zult zien dat je niet meteen in de jaren ‘70 terechtkomt, maar juist een chic geheel creëert. Spannend, warm en huiselijk.

Trend 3 en 4: Soft Shapes en Organic Textures

Trend drie en vier liggen in elkaars verlengde en kunnen mooi gecombineerd worden met bovenstaande ideeën of – uiteraard – heel goed op zichzelf staan. Binnen deze woontrend Soft Shapes & Organic Textures draait het voornamelijk om zachte vormen, warme tinten en lichte elementen. Heb je kinderen met vieze vingers, dan moet je deze op grote schaal misschien even overslaan. Gelukkig kun je hem wel kleiner toepassen in bijvoorbeeld Burnt Orange of Indigo Blues.

Vooral het spelen met materialen is hier erg belangrijk. Zoals het mixen van leer met ‘teddy’ bijvoorbeeld. Daarnaast draait het in deze trend om ronde, zachte vormen die als een contrast staan op de hoekige meubels die we kennen. Kies bijvoorbeeld in een kleine ruimte voor een halfronde bank om meer eenheid te creëren. Spannend én vernieuwend!

Meer inspiratie? Ontdek de nieuwste woontrends voor 2022 bij Eijerkamp met woonwinkels in Zutphen & Veenendaal.