Tuinmetamorfose

Van kaal tegelplein naar een strakke en knusse tuin

09 december 2021 17:46

De tuin van Nicole en Taco uit Amersfoort is dan wel onderhoudsvrij, maar na 13 jaar kon deze saaie betegelde parkeerplaats wel eens een opknapbeurt gebruiken. Ze hadden al jaren een aantal wensen voor de tuin, maar ze zijn zelf niet zo handig en weten niet hoe ze deze klus aan moeten pakken. Ze wilden graag meer sfeer en planten en daarnaast houden ze van strakke lijnen. Maar hun allergrootste wens? Een mooie overkapping. Laat dat maar aan Tom en het klusteam over!

Frisse tegels

Tom heeft nieuwe tegels geplaatst om de tuin lekker mee op te frissen. Wel heeft een groot gedeelte van de oude tegels een tweede leven gekregen in de voortuin. Op de plek waar de overkapping is aangelegd, zijn de tegels blijven liggen.

De onderkant van de nieuwe tegels is van beton en de toplaag zorgt ervoor dat de tegels volledig waterdicht en vorstbestendig zijn. Ideaal!

De gewolkte lichtgrijze kleur maakt de tegels erg chic wat past bij de wensen van het stel. Door bovendien een paar vakken met donkerdere tegels te plaatsen wordt het niet één grijze vlakte, maar juist wat speelser.

Plantvakken voor een groenere tuin

Daarnaast heeft Tom meerdere borders aangelegd om de tuin groener te maken. Dit ziet er niet alleen een stuk levendiger uit, ook is het essentieel om het regenwater op een natuurlijke manier de grond in te laten stromen.

In elke hoek is een Kornoelje (Cornus kousa) geplaatst. In het voorjaar verschijnen er veel witte bloemen aan deze mooie plant. Hierna veranderen de bloemen in vruchtjes die lijken op frambozen waarvan je bijvoorbeeld jam kunt maken.  

Ook heeft Tom een perenboom met vijf etages geplaatst (Pyrus communis). Dit zorgt voor een mooi groen raster waar allerlei peren tussen komen te hangen. Daarbij heeft hij wat laagblijvende planten in de grond gezet, zoals ezelsoor (Stachys byzantina) en de kerstroos (Helleborus niger).  

Eén geheel

De picknicktafel heeft Tom een nieuw leven in geblazen door deze in donkergrijze beits te zetten. Dit staat extra mooi bij de rest van de tuin.

Ten slotte is ook de grootste wens van Nicole en Taco uitgekomen: er is een overkapping neergezet. De overkapping zorgt voor een extra knusse sfeer in de tuin. Deze is mooi afgewerkt met dezelfde donkergrijze beits, waardoor de tuin één geheel vormt. Daarbij is het dak volledig groen aangelegd door er sedum op te plaatsen. 

Alle verwachtingen zijn overstegen en het stel kon niet blijer zijn met het resultaat!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore