Metamorfose

Meer sfeer en gezelligheid voor de woonkamer van Evelien

07 december 2021 17:47

Patrick en Lieke gaan naar De Wijk in Drenthe om Evelien en haar zoontjes te helpen. Nadat de woning zes jaar geleden gebouwd werd, is er vooral overleefd en geleefd. Er bleef weinig tijd over om de woning naar eigen smaak in te richten. Er ontbreekt dan ook vooral sfeer en gezelligheid. Gelukkig staat ons klusteam klaar om hier verandering in te brengen.

Een frisse start voor Evelien en haar zoontjes

Meer warmte en kleur, dat ziet Evelien graag in haar woonkamer. Helaas is dat er de afgelopen zes jaar niet van gekomen. Er werd vooral geleefd, maar ook overleefd.

Er was weinig tijd om de woning naar eigen smaak in te richten, waardoor sfeer en gezelligheid ontbraken. Na het overlijden van haar man is Evelien toe aan een nieuwe start en die begint bij een vernieuwde woonkamer.

Momenteel is het huis heel praktisch ingericht, maar daar komt verandering in. Patrick en Lieke gaan aan de slag en zetten de wensen om in een ontwerp.

De haard in de woning zorgt wel voor een beetje sfeer, maar hij valt totaal niet op. Om deze meer naar voren te halen gaat Patrick aan de slag met het maken van twee hoge kasten. 

Het stuk muur tussen ertussen wordt betegeld. Door deze aanpassingen ontstaat er niet alleen meer sfeer, maar de kasten bieden ook extra opbergruimte. 

Eveliens nieuwe werkplek

Een van de wensen van Evelien was een eigen werkplek. Momenteel werkt Evelien aan de keukentafel, maar tijdens het eten is de werkplek nog altijd aanwezig.

Om hier verandering in te brengen maakte Patrick een prachtige werkplek met aan weerszijden twee kamerschermen. Hiermee creëert hij een apart plekje langs de lange kale muur die van de woonkamer naar de keuken leidt.

Om deze lange muur nog wat meer diepte te geven wordt er tussen de kamerschermen lambrisering toegevoegd en gaat Lieke aan de slag met een mooi stukje kunst.

Ze heeft het kleurenpalet van de woonkamer gecombineerd in een prachtig rond kunstwerk die ze op fotobehang heeft laten printen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Weggooien is zonde

Lieke kluste er ook op los en ging aan de slag met een mooie salontafel. Nadat Patrick een houten kubus heeft gemaakt, bekleedt Lieke deze met wat overgebleven tegels.

Hiermee laat ze de kleur van de muur terugkomen in het interieur. En omdat de ruimte tussen de tegeltjes niet perfect is geeft het een meer robuuste uitstraling.

Spelen met vormen en kleur

Evelien wilde graag een warm en sfeervol huis. Dat realiseer je onder andere door ronde vormen toe te voegen. Lieke plaatste daarom al een rond fotobehang, maar gebruikt ook nog een ronde fauteuil en kussentjes.

In het interieur is vooral gekozen voor ton sur ton kleuren, zachte tinten van groen en blauw. Maar er wonen ook nog twee jongens in huis, dus er mag best wel wat stoers terugkomen in het interieur. Daarom is er gekozen voor een zwarte tafel en televisiemeubel, deze zorgen voor net wat meer contrast en een stoere touch.

De opstelling van de woonkamer is bijna hetzelfde gebleven, maar heeft nu toch een compleet andere uitstraling. De basiselementen in het interieur worden nu geaccentueerd en door te werken met bepaalde vormen is er een totaal ander gevoel gecreëerd.

Zo zie je maar dat simpele aanpassingen kunnen leiden tot grote veranderingen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore