Huishouden

Met deze tips bespaar je veel tijd in het huishouden

03 december 2021 17:47 Aangepast: 03 december 2021 18:41

Voor haar werk is Zamarra natuurlijk de hele dag met het huishouden bezig. Schoonmaken, poetsen en opruimen vindt zij dan ook helemaal niet erg, maar toch bespaart ze hier wel graag tijd op. Daarom heeft Zamarra allerlei tips bedacht waardoor het huishouden allemaal net even wat sneller en slimmer kan.

Overvolle wasmand = verleden tijd

Wanneer je altijd een overvolle wasmand hebt doe je iets verkeerd. Het is helemaal niet nodig om al je kleren na één keer dragen te wassen. Kleding die je maar één keer hebt aangehad en die geen vlekken hebben, kun je ook inspuiten met een verfrissingsspray. Deze sprays bevatten bepaalde enzymen die de bacteriën oplossen. Hang het na het inspuiten even buiten of bij een raam en voor je het weet is je kleding weer fris.

Vooral spijkerbroeken en donkere broeken kun je maar beter niet te vaak wassen. Ze worden hier namelijk erg vaal van. Om ze toch schoon te maken, kun je ze ook gewoon in de vriezer stoppen. De kou doodt dan de bacteriën. Het makkelijkst is om een broek in dit geval op te rollen en in een plastic tasje te doen. Laat hem hierna 24 uur in de vriezer liggen en je hebt weer een schone broek, zonder te moeten wassen! Zitten er vlekken op de broek, dan is het natuurlijk een ander verhaal. 

Ongeveer twintig procent van de mensen houdt niet van strijken. Maar een tafelkleed wil je natuurlijk wel kreukvrij op tafel kunnen leggen. Door een tafelkleed of dekbedhoes aan de waslijn te hangen, haalt de zwaartekracht de meeste kreukels er gewoon uit. Heb je geen waslijn? Dan kun je de stof ook gewoon  over een deur hangen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

In 1 minuut je dekbed verschonen

Een dekbed in zijn hoes krijgen kan een vervelende en zware klus zijn, maar gelukkig bestaat hier een makkelijke truc voor waarmee je de klus in één minuut hebt geklaard. Leg de dekbedhoes binnenstebuiten op bed met het dekbed er netjes op. Rol het dekbed vervolgens naar beneden op. Pak de onderkant van de dekbedhoes en rol die over de bovenkant heen, hierdoor komt de goede kant van de stof aan de buitenkant. Rol het dekbed hierna uit en hij zit precies goed in de hoes. 

Kun je je er niets bij voorstellen? Bekijk hier een handig filmpje ter illustratie! 

Stoffen, stoffen en nog eens stoffen

Boekenkasten afstoffen: nog zo'n klusje waar je niet op zit te wachten. Toch kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Zet al je boeken strak tegen de rand (aan de voorkant) van de plank aan. Nu hoef je deze rand in ieder geval niet meer af te stoffen!

Ook de bovenste plank van de keukenkastjes wordt snel stoffig en vet, daarnaast is het ook moeilijk schoon te krijgen. De volgende keer dat je dit hebt schoongemaakt kun je er een stuk krant op leggen. In het vervolg komt het stof en de vettigheid hierop terecht en hoef je alleen het krantje te vervangen.

Stralende ramen zonder zeep

Zeem jij je ramen nog gewoon met een emmer, spons, trekker en zeem? Dat kan beter én makkelijker! Ramen zemen gaat drie keer sneller met microvezeldoekjes. Eentje maak je nat met alleen wat water en een tweede hou je droog. Het is nu alleen een kwestie van het afnemen van de ramen en ze zijn weer schoon. Omdat je geen schoonmaakmiddel gebruikt heb je ook geen strepen.

Fotocredits

Headerfoto: Engin akyurt

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore