Metamorfose

Van kaal balkon tot een plek waar vier elementen samenkomen

02 december 2021 17:47

George woont al jaren met veel plezier in zijn appartement in Rotterdam, maar het balkon is inmiddels echt wel aan verandering toe. Het inwendige balkon heeft een prachtig uitzicht over de boulevard van Rotterdam met de vier elementen water, lucht, aarde en de zon. Hij zou dit graag terug laten komen op zijn balkon, maar is hier zelf niet handig genoeg voor. Daarom schakelde hij de hulp in van ons klusteam!

Een bijzonder plekje

George geeft aan dat het balkon voor hem een speciale plek voor is, omdat hij een bijzondere relatie met het water heeft. Daarnaast is het ook dé plek waar hij zijn boek heeft geschreven.

Waar het nu nog een kale plek is, zou George graag de vier elementen terug laten komen met een romantische zithoek. Aan Tom de taak om dit te realiseren.

Meer groen moet je doen

Aan de kopse kanten van het balkon heeft Tom gekozen voor een wand van berkenbalken met daaronder plantenbakken. Hiermee wordt er meer groen in huis gehaald. De basis van de plantenbakken bestaat uit grenen balken met daar tegenaan composieten planken. Bij de beplanting is vooral gekozen voor siergrassen. Door wat mos toe te voegen wordt ook de grond groen en dat zorgt weer voor een mooi samenhangend geheel.

Om ook de saaie betonnen vloer een opknapbeurt te geven wordt deze gedeeltelijk betegeld. In het midden van het balkon is een vlonder aangelegd met een geïntegreerde plantenbak. Om eenheid te creëren is deze bak op dezelfde manier gemaakt als de andere twee, aan weerszijden van de woning. De plantenbak wordt dit keer niet gevuld met siergrassen, maar met kruiden, platmos en een ruwe berk.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Romantische zitjes, check!

Om ervoor te zorgen dat George ook mensen op zijn balkon kan uitnodigen wordt er een fraaie tafel gemaakt. Met barkrukken kun je eraan zitten, maar hij heeft ook de perfecte hoogte om als statafel te dienen. Aan de andere kant van de tuin is een lage zit gecreëerd om ook relaxed te kunnen zitten en van het uitzicht te genieten.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore