Ga naar de inhoud
Metamorfose

Van kille ruimte naar gezellige zolder met twee functies

Nancy en Merlijn hebben een geweldig grote zolder in hun nieuwbouwwoning waar hun nichtjes erg graag komen logeren. Alleen hebben ze alle mogelijkheden die de ruimte heeft bij lange na nog niet benut. Het fungeert nu als opslagplaats voor alle spullen, maar ze zouden graag een afgescheiden logeer- en werkruimte willen. In de basis is het prima, maar er mist gezelligheid! Patrick weet wel hoe hij samen met het klusteam deze kale ruimte kan transformeren. Aan de slag!

1 zolder, 2 functies

Patrick en interieurstylist Luka hebben gezorgd voor twee verschillende ruimtes door middel van een roomdivider. Deze is net even wat grover opgezet dan we eerder in het seizoen zagen.

Daarbij heeft Patrick een lang bureau gemaakt die over de gehele kamerbreedte valt. Zo heb je voldoende ruimte om te werken en om spullen op te bergen. Het is een strak meubel met een spannende touch door de houten stam die eronder staat.

Een eyecatcher aan de muur

In het logeergedeelte is het belangrijk dat de nichtjes kunnen meegroeien met het interieur. Daarom heeft Luka gekozen voor een combinatie van bruin- en groentinten in het palet. Daarbij dient het fotobehang aan de muur als uitgangspunt. Dit geeft een erg speels effect aan de kamer.

Het behang springt er nog meer uit door de lijst die Luka eromheen heeft gemaakt. Het zorgt voor meer diepte in de zolder.

In de werkkamer heeft ze daarnaast gekozen voor een print met meer kleur. Dit romantische kunstwerk is geprint op staal met een matte afwerking. Hierdoor krijgt het werk een moderne en stoere look en feel. 

Er wordt met diverse kleuren en verschillende laagjes gewerkt. Zo maken de sierkussentjes op het bed de kamer helemaal af en daarnaast geven de prints wat lef aan het geheel.

Het klusteam wist van de kille zolder een warme en gezellige plek te creëren, met twee functies. Nancy kan er goed werken terwijl de nichtjes zich aan de andere kant kunnen uitleven in het logeergedeelte.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van